facebookinstagram

Yamaha R3 Cup: Dennis Koopman oppermachtig in Mettet

 18740638 646885422183410 2356957665789716096 n

Met overmacht won Dennis Koopman beide wedstrijden voor de Yamaha R3 Cup. De 20-jarige Yamaha coureur is op dit moment superieur in deze standaard wegrace klasse. Op het Belgische circuit van Mettet reden de jonge rijders hun derde race van dit seizoen. Als tweede finishte Finn de Bruin die het succes voor het Pearl-Gebben team compleet maakte. Als derde mocht Kevin Mijwaart mee naar het erepodium.

Op donderdag kregen de Yamaha R3 Cup coureurs de mogelijkheid voor een extra vrije training op het korte en bochtige Mickey Mouse circuit, dat gelegen is nabij Charleroi. Ondanks de extreme hitte maakten de meeste rijders hier dankbaar gebruik Ondanks het feit dat het circuit Mettet maar een kort baantje is het wel een moeilijk te leren om echt voluit te kunnen gaan.

Kwalificaties
Op zaterdag waren er twee kwalificatie trainingen voor de Yamaha R3 coureurs. Het was toch weer Finn de Bruin die de pole voor zich wist op te eisen voor zijn teamgenoot Koopman, Kevin Mijwaart, Toine Gierkink en Joep Overbeeke.

Race 1
Ook nu weer stonden er op zondag twee wedstrijden op het programma dat verreden werd tijdens een nationale Belgische kampioensrace. De eerste heat ging om 10.00 uur van start. Pole-sitter De Bruin had maar weinig plezier van zijn beste startplaats. Al gelijk in de eerste ronde nam Koopman de leiding in handen met in zijn kielzog De Bruin, Mijwaart en Overbeeke. De kopgroep van vier rijders wist lange tijd bij elkaar te blijven. Tot Koopman het blijkbaar genoeg vond en na acht ronden een klein gaatje op zijn naaste achtervolgers wist te slaan. De Bruin zette aan het einde van de race nog een korte eindsprint in maar wist zijn Pearl-Gebben teamgenoot niet echt meer te verassen. Als derde kwam Mijwaart over de finish. Het was voor de kampioen van de Yamaha 125 Cup zijn tweede podium van dit seizoen. “Het gaat langzaam maar zeker steeds beter en ik begin de Yamaha R3 steeds beter te kennen. Dit geeft mij een geweldig goed gevoel en ik denk dat er nog meer inzit”.

Als vierde finishte Jaro Hoestra die Joep Overbeeke terug verwees naar de vijfde plaats.

Race 2
Direct na de start nam Kevin Mijwaart de koppositie maar moest deze al na twee ronden afstaan aan een ontketende Fin de Bruin. De Yamaha R3 coureur was er op gebrand om dit keer als eerste over de finish te komen. Maar daar dachten zijn naaste concurrenten Koopman en Mijwaart iets anders over. Als aan een touwtje aan elkaar vocht het trio om elke centimeter. Dat leverde een geweldig mooi schouwspel op wat enorm door het publiek werd gewaardeerd. Tot de laatste ronde was onduidelijk wie als winnaar over de streep zou worden afgevlagd. Tot de laatste ronde werd er gestreden en in de laatste bocht voor start en finish troefde Koopman wederom de Bruin af en won zijn tweede wedstrijd van de dag. De Bruin moest hierdoor genoegen nemen met de tweede plaats voor Mijwaart.

Maar ook de strijd om de vierde plaats was er een om in te lijsten. Jaro Hoekstra, Toine Geerkink, Noah Bronkhorst en Joep Overbeeke voerden een schitterend onderling gevecht uit waarbij het nodige duw -en kuipwerk niet werd geschuwd.