facebookinstagram

Pearle Gebben Racing komt uit in het Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft, afgekort IDM. Het is een sterk internationaal kampioenschap met rijders afkomstig uit heel Europa. 

Seizoen 2019 
Pearle Gebben Racing was in het seizoen 2019 actief in twee raceklassen met drie jonge rijders. Vasco van der Valk en Kevin Mijwaart reden voor het team op een Yamaha R6 in de IDM Supersport 600. Beide courerus zijn 20 jaar. Vasco wist twee top-vijf klassringen te behalen en einigde als dertiende in de eindstand. Kevin zijn seizoen begon met blessureleed, maar na veel progressie wist hij in het slot van het seizoen twee keer een top-tien puntenresultaat te behalen. Daarnaast reed de 16-jarige Ruben Bijman voor het team in de IDM Supersport 300 klasse. Op de Yamaha R3 wist Ruben maar liefst zes podiumplaatsen te behalen en streed hij lang mee voor de titel. Ruben eindigde als vijfde in zijn debuutseizoen in deze klasse.

Seizoen 2020 
In 2020 gaat Pearle Gebben Racing zijn tweede volledige seizoenin het IDM kampioenschap rijden. Opnieuw met drie rijders, maar de verhouding met aantal rijders in de klassen is net iets anders. Ruben is net als in 2019 de coureur die gaat voor hoge klasseringen in het IDM Supersport 300 kampioenschap. Als coureur in de IDM Supersport 600 categorie heet Pearle Gebben Racing Dion Otten aangetrokken. Dion werd in 2018 al tweede in het IDM Supersport 300 kampioenschap en stroomde na zijn sterke jaar door naar het WK. De 17-jarige coureur behaalde ondanks diverse blessures en pech, meerdere top-tien resultaten in het WK. Dion is qua lengte flink gegroeid, waardoor het voor hem beter was om over te stappen naar de 600cc motoren. Dion komt uit Assen, waardoor samenwerking met Pearle Gebben Racing een 'Drentse combinatie' genoemd mag worden. Naast Ruben is Jef Van Calster de tweede coureur van het team in de IDM Supersport 300 klasse. Jef is een 13-jarige coureur uit Belgie, die pas gaat beginnen aan zijn tweede seizoen in de wegrace. Jef maakte vorig jaar veel progressie in de Yamaha R3 Cup en wil deze stijgende lijn komend seizoen doortrekken met Pearle Gebben Racing in het IDM. 

Fotograaf Damon Teerink