facebookinstagram

Stichting Race Team Drenthe

De Stichting Race Team Drenthe (SRTD) is voor de start van het seizoen 2016 opgericht om jong Nederlands wegrace talent te ondersteunen. De stichting staat los van de teams en rijders die het ondersteunt, waardoor SRTD onafhankelijk is. SRTD neemt het zakelijke gedeelte over van de teams en coureurs. De stichting werft sponsoren, onderhoud contacten met hen maar bijvoorbeeld ook met leveranciers. Verder wordt de noodzakelijke administratie van het team uit handen genomen. Zo kunnen de rijders en het team zich volledig richten op het racen, terwijl SRTD alle andere randvoorwaarden voor hen uit handen neemt.

Vanaf de start in 2016 heeft SRTD al flinke stappen gemaakt en de jaarlijkse doelstelling telkens behaald. Nadat het Pearle Gebben Racing in 2017 en 2018 kampioen werd in de Yamaha R3 Cup hebben we in 2019 & 2020 met drie rijders gereden in het sterke Duitse IDM kampioenschap. In het seizoen 2021 doet SRTD, grotendeels vanwege de coronacrisis, een stap terug naar het Nederlandse kampioenschap onder de naam International Dutch Championship. Finn de Bruin werd de coureur voor het team in de Dutch Supersport en scoorde drie podiumplaatsen wat de basis vormde voor zijn vierde positie in het eindklassement. In het seizoen 2022 wist Finn een overwinning en vier podiumplaatsen te scoren waarmee de Drentse coureur op een zesde plaats in het Dutch Supersport kampioenschap eindigde. In het seizoen 2023 Pearle Gebben Racing met Finn de Bruin en nieuwe coureur Leon Stolte uit op een Yamaha R6 uit in de Dutch Supersport klasse. Daarnaast maakt Thijs Westenbrink - uitkomend in de Dutch ProClass 600 - ook onderdeel uit van het SRTD Talentenplan. Het doel van SRTD en Pearle Gebben Racing is om op korte termijn weer twee stappen vooruit te doen om zo weer aan de start te staan in een internationaal- of wereldkamioenschap. 

2024 is een nieuwe stap voor het team, dit jaar zullen zij uitkomen in de Supersport klasse van het Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft. Samen met Thijs Westenbrink gaat het team dit avontuur aan. Terwijl in Nederland Finn de Bruin het team blijft vertegenwoordigen in de supersport klasse van het International Dutch Championship. 

Bestuurssamenstelling Stichting Race Team Drenthe 2024
Gerard Wubs - Voorzitter

Rene Moorman – Commerciële zaken

Edwin Walstra - Secretaris

Fedde Jan Schraa – Penningmeester

Marlyn Moorman - Media

Teampresentatie 2019