facebookinstagram

Stichting Race Team Drenthe

De Stichting Race Team Drenthe (SRTD) is voor de start van het seizoen 2016 opgericht om jong Nederlands wegrace talent te ondersteunen. SRTD ondersteunt Pearle Gebben Racing volledig in het IDM kampioenschap. Daarnaast ondersteunde de stichting Finn de Bruin tijdens het seizoen 2019 in het WK Supersport 300 kampioenschap.

De stichting staat los van de teams en rijders die het ondersteunt, waardoor SRTD onafhankelijk is. SRTD neemt het zakelijke gedeelte over van de teams en coureurs. De stichting werft sponsoren, onderhoud contacten met hen maar bijvoorbeeld ook met leveranciers. Verder wordt de noodzakelijke administratie van het team uit handen genomen. Zo kunnen de rijders en het team zich volledig richten op het racen, terwijl SRTD alle andere randvoorwaarden voor hen uit handen neemt.

Vanaf de start in 2016 heeft SRTD al flinke stappen gemaakt en de jaarlijkse doelstelling telkens behaald. Nadat het Pearle Gebben Racing in 2017 en 2018 kampioen werd in de Yamaha R3 Cup hebben we in 2019 gezamenlijk de overstap gemaakt naar het sterke Duitse IDM kampioenschap. Het doel van SRTD is om uiteindelijk coureurs af te leveren en te begeleiden in het wereldkampioenschap.

Bestuurssamenstelling Stichting Race Team Drenthe 2020
Gerard Wubs - Voorzitter
Rene Moorman – Commerciële zaken
Edwin Walstra - Secretaris
Fedde Jan Schraa – Penningmeester

Teampresentatie 2019