facebookinstagram

Nieuwsoverzicht Pearle Gebben Racing 2018

PERSBERICHT YAMAHA MOTOR NEDERLAND

Pearle Opticiens partner van de Yamaha R3 Cup

Na in het seizoen 2012 van start te zijn gegaan met de GAMMA Yamaha R125 Cup, een uiterst succesvolle opstapklasse die ontstaan is uit een samenwerking tussen de Stichting Organisatie Brommer Wegraces (SOBW), GAMMA Nederland en Yamaha Motor Europe, branche Nederland, presenteerde Yamaha Motor Europe, branche Nederland in 2017 de Yamaha R3 Cup.

Met de introductie van de nieuwe Yamaha R3 Cup is er een gedegen en betaalbare jeugdopleiding in Nederland ontstaan van waaruit jonge wegrace talenten de gelegenheid krijgen om door te stromen naar o.a. de Supersport 300 klasse binnen het World Superbike kampioenschap of naar nationale dan wel internationale 600cc klassen. Deelname aan de Yamaha R3 Cup is mogelijk van 15 jaar tot en met 28 jaar.

Yamaha R3 Cup: Spannende races in Mettet met De Bruin als winnaar

In het weekend van 26 en 27 mei stond de vijfde en zesde race van het seizoen op het programma voor de Yamaha R3 Cup. Er werd gereden op het circuit van Mettet in België. Het kleine en technische circuit leverde twee mooie wedstrijden op, waarbij de verschillen aan de kop steeds kleiner beginnen te worden. Kampioenschapsleider Finn de Bruin wist uiteindelijk beide races op zijn naam te schrijven.

Dubbele winst voor De Bruin in Yamaha R3 Cup op Oschersleben

Finn de Bruin is grote winnaar geworden van de tweede ronde van de Yamaha R3 Cup op het circuit van Oschersleben. De Bruin wist beide races met een ruime voorsprong te winnen. Daarnaast waren er podiumplaatsen voor Noah Bronkhorst, Jeffrey Buis en Kevin Mijwaart.

Afgelopen weekend werd de tweede ronde van de Yamaha R3 Cup verreden op het circuit van Oschersleben. De Yamaha R3 Cup kwam samen in de baan met de coureurs uit de IDM Supersport 300 klasse. De R3-rijders konden ook punten scoren voor het IDM. De Yamaha R3 Cup rijdt met een grotendeels standaard reglement, waardoor de rijders van de cup wel in het nadeel zijn ten opzichte van de IDM-motoren. Het hele weekend konden de coureurs rijden onder prachtige weersomstandigheden.

Yamaha R3 Cup: Buis en De Bruin winnen in zeer geslaagde seizoensopener

Raceseizoen succesvol begonnen

Pearle Gebben Racing teampresentatie 2018