facebookinstagram

Jef Van Calster | IDM Supersport 300 

Jef Van Calster

De 13-jarige Jef Van Calster is de derde coureur die Pearle Gebben Racing presenteert voor het seizoen 2020. De jonge coureur uit België maakte in 2019 zijn debuut in de wegrace, waarbij hij veel progressie maakte in de Yamaha R3 Cup. Komend jaar zal Jef te zien zijn op een Yamaha R3 van het Drentse team in de IDM Supersport 300 klasse.

Na Dion Otten en Ruben Bijman maakt Pearle Gebben Racing, ondersteunt door Stichting Race Team Drenthe, met Jef van Calster de line-up compleet voor het seizoen 2020 in het Duitse IDM kampioenschap. Jef is slechts 13 jaar en afkomstig uit België. In het seizoen 2019 maakte de coureur uit Antwerpen zijn debuut in de wegrace en reed hij in de Yamaha R3 Cup. Gedurende het seizoen liet Jef een mooie progressie zien, waardoor hij in beeld kwam bij Pearle Gebben Racing voor zitje voor 2020. Jef zal komend jaar net als Ruben voor Pearle Gebben Racing uitkomen op een Yamaha R3 in de IDM Supersport 300 klasse. Jef zijn belangrijkste doel zal zijn om de stijgende lijn van vorig jaar door te trekken in het IDM.

Jef Van Calster: “Ik kijk er heel erg naar uit om komend seizoen aan de start van het IDM Supersport 300 kampioenschap te verschijnen met Pearle Gebben Racing. Het doel is om naar de top vijftien toe te werken en vooral om heel veel te leren. Ik ben heel dankbaar dat ik deze kans krijg om met Pearle Gebben Racing op de Yamaha R3 te rijden.“