facebookinstagram

Dennis Koopman kan dit weekend zijn ambities verzilveren!

 

Dennis

 

Joep Overbeeke en Dennis Koopman hebben de vorige races in het Duitse Oschersleben gewonnen. Tijdens de twee verreden Yamaha R3 Cup wedstrijden was Overbeeke zondagochtend het snelst tijdens de eerste wedstrijd, en onze Dennis Koopman greep op de zondagmiddag de winst op een nat Duits circuit.

Tussenstand kampioenschap
Met de twee wedstrijden, van dit wekend, voor de boeg gaat Dennis Koopmans nog steeds aan de leiding in de tussenstand met 251 gescoorde punten. Mijwaart bezet met 212 punten de tweede plaats gevolgd door Overbeeke en onze Finn De Bruin die respectievelijk 191 en 190 achter hun naam hebben staan.

Helaas is Finn de Bruin komend weekend niet in staat om een aanval te doen op de tweede plaats. Tijdens de kwalificatie voor zijn race op Mugello is hij hard ter val gekomen en werd door een motor vol in zijn rug geraakt. Wat een leuk weekend racen op Mugello had moeten worden, eindigde met een rugblessure. Wij wensen hem dan ook beterschap en een spoedig herstel.

Met de twee wedstrijden tijdens het finale weekend in Hockenheim voor de boeg zijn Koopman en Mijwaart de enige twee kandidaten die nog in de race zijn voor de allereerste Yamaha R3 Cup titel. Dennis heeft echter tijdens de voorlaatste wedstrijd in Hockenheim aan 11 punten voldoende om de titel vroegtijdig veilig te stellen.

Op deze manier hoopt de Stichting Race Team Drenthe in haar eerste seizoen in de Yamaha R3 Cup een kampioenschap bij te kunnen schrijven.