facebookinstagram

Wederom een fantastisch weekend voor het Pearle Gebben Racing team

 JTS 6229 768x510

Afgelopen weekend deed het team met een wild-card voor Finn de Bruin, 16 jaar, mee met het WK Supersport 300. Deze nieuwe WK-klasse sluit naadloos aan op de Yamaha R3-cup, waarin wij met 3 coureurs uitkomen.

Na afgelopen jaar de KTM World Finals op zijn naam geschreven te hebben kon Finn dit weekend aantreden in het officiële FIM World Championship SSP300 op zijn Yamaha R3 die normaal gesproken als volledig standaard motor gebruikt wordt in de R3-cup. Frank Mos van Mobu tuning heeft een aantal zaken aangepast aan de motor om niet écht met te weinig vermogen mee te hoeven doen. De motor moet na deze wedstrijd weer teruggebouwd worden naar standaard, dus Frank had beperkte ruimte om er PK’s in te stoppen. De aanpassing bleek net niet voldoende te zijn waardoor Finn wat topsnelheid miste maar redelijk mee kon.

De trainingen verliepen positief, Finn wist zich na twee trainingen als twaalfde te kwalificeren, waardoor hij de Superpole 1 mocht rijden. De twee snelste rijders uit de Superpole 1 mogen mee naar de Superpole 2. Finn wist de Superpole 1 te winnen en mocht hierdoor mee naar de tweede.

In Superpole 2 wist hij nog wat te versnellen en pakte een achtste startplek in zijn eerste WK! Voor aanvang van de race stond Finn op de startgrid en kwam, samen met zijn grid-team uitgebreid op wereldwijde televisie, mooi stukje exposure!!

De start van Finn was redelijk, door het gebrek aan vermogen moest hij enkele plekken toegeven, maar kon prachtig aansluiten in de kopgroep. In de slipstream kon hij prima meekomen en qua sturen en remmen was hij duidelijk in het voordeel. Na zelfs nog op de vierde plaats te hebben gereden brak de laatste ronde aan en kon het echte gevecht losbarsten… en dat gebeurde!! Constant stuivertje wisselen, van de baan afgedrukt worden, terugduwen, ellebogen-werk, positioneren en doordrukken was aan één stuk door aan de orde. Iedereen heeft het filmpje al gezien…. bij insturen van Hoogerheide werd Angelo Licciardi weggedrukt waardoor Licciardi ten val kwam op topsnelheid. In zijn val nam hij onder andere Finn mee en voorbij was het verhaal, een vrijwel zekere P5 ging met een mega-crash in rook op. Finn heeft er wat blauwe plekken aan overgehouden, maar is verder ok!

Ondanks de DNF (did not finish) en een fikse crash met de nodige schade, was het een ontzettend mooi weekend voor het hele team!

Voor het eerst dit seizoen stonden we in vol ornaat op de paddock, alles zag er superstrak uit en we hebben vele gasten kunnen verwelkomen en kunnen trakteren op een zéér spannende race en heel veel gezelligheid!

Zo’n deelname aan het WK zouden heel graag nóg eens doen dit seizoen!!

Wij danken álle sponsoren en mensen die dit mogelijk hebben gemaakt en hopen op een vervolg!!