facebookinstagram

Sterke races voor Pearle Gebben Racing tijdens seizoensfinale in Hockenheim

De Pearle Gebben Racing coureurs hebben sterke races gereden tijdens laatste ronde van het IDM seizoen in Hockenheim. Ruben Bijman vocht voor de podiumplaatsen. Vasco van der Valk was sterk onderweg met een vijfde en zevende plaats en ook Kevin Mijwaart scoorde tweemaal punten.

Hockenheim 1

 

Het seizoen is snel gegaan voor Pearle Gebben Racing, want afgelopen weekend was alweer de laatste ronde van het IDM kampioenschap. Op de beroemde Hockenheimring kwamen zowel Vasco van der Valk, Kevin Mijwaart als Ruben Bijman in actie. Voor Bijman was het zeker een spannend weekend, want voorafgaand aan de races stond hij op een derde plaats in de IDM Supersport 300 tussenstand.

Tijdens de eerste trainingsdag was het volledig nat, maar in de kwalificaties van zaterdag was het grotendeels droog. Ruben deed het uitstekend in de kwalificaties met een vierde starttijd. Er hard zelfs nog meer ingezeten, want de 16-jarige coureur crashte in zijn laatste ronde toen hij op weg was naar de pole position. Ook Vasco liet een goede indruk achter in de IDM Supersport 600 kwalificaties. Vasco zette een elfde tijd, maar het verschil naar de polesitter was slechts een seconde. Kevin had het minder goed naar zijn zin in de kwalificaties met een vijfentwintigste tijd.

Zondag waren er zonnige weersomstandigheden bij aanvang van de wedstrijddag. Ruben deed het uitstekend. In de eerste race finishte de coureur uit Lopik net naast het podium op plaats vier, nadat hij de hele race had gestreden om de voorste plaatsen. Ook in de tweede race was Ruben in gevecht voor de podiumplaatsen. In de voorlaatste ronde had Ruben een duel met een andere rijder voor derde plaats kort achter de nummer twee. Bij het aanremmen voor een langzame bocht raakte de Pearle Gebben Racing coureur echter de achterkant van zijn voorligger, waardoor hij onderuit ging. Erg zuur voor Ruben om zijn sterke seizoen zo af te moeten sluiten. Ruben is op een gedeelde vierde plaats geëindigd in het kampioenschap.

Vasco reed een hele sterke eerste race, waarbij constant deel uitmaakte van de groep die vocht voor de tweede plaats. Na vijftien ronden kwam de 19-jarige coureur als zevende over de finish. Ook Kevin wist plaatsen goed te maken ten opzichte van zijn startpositie en kwam als achttiende over de finish, waarmee hij vijftiende werd in de Supersport categorie. De tweede race werd een hele bijzondere. Na een rode vlag situatie begon het ineens te regenen. Het team moest op het laatste moment wisselen naar regenbanden. Vasco en Kevin waren daardoor net te laat om de pits uit te rijden. Vasco moest vanaf de laatste plaats vertrekken, maar reed een geweldige inhaalrace in deze lastige omstandigheden. Vasco finishte op een keurige vijfde plaats. Kevin moest vanuit de pits vertrekken en wist ook plaatsen goed te maken. Mede door de vele crashes kwam Kevin als veertiende over de finish, waarmee hij tiende werd van de IDM Supersport 600 rijders.

Hockenheim 3

Vasco van der Valk: ‘We hebben het seizoen erg sterk afgesloten met twee goede races. Vrijdag was een lastige dag vanwege het weer. In de kwalificatie was het gevoel goed, al was de startplek nog niet naar wens. De eerste race ging super. Ik wist mij naar voren te knokken en finishte in de groep voor plaats twee als zevende. We misten in de tweede race net de quick restart waardoor ik als laatste moest starten. Ik had een geweldige snelheid op de natte baan en kwam naar plek vijf. Ik was op het laatst nog twee seconden sneller dan de nummer twee. Het was een hele gave racedag!’

Kevin Mijwaart: ‘Ik had er voor het weekend al super veel zin in. Ik vind de Hockenheimring een hele leuke baan en was benieuwd hoe het zou gaan op de 600. Zowel op het natte als droge asfalt heb ik mijn tijd elke keer weten te verbeteren. Ook in de races heb ik grote stappen weten te maken. In de tweede race moest ik vanuit de pits starten en ben ik nog veertiende geworden. Ik kijk nu al uit naar het volgende seizoen en ik hoop weer deel te mogen uitmaken van het IDM Supersport 600 veld!’

Ruben Bijman: ‘Het is enorm zuur om zo het seizoen af te sluiten. Ik probeerde op plaats vier bij Walid (Khan) te blijven die tweede reed. Ik denk dat de rijder voor mij de strijd opgaf en hij remde een stuk eerder. Ik deed er alles aan om hem te ontwijken, maar raakte zijn achterkant en crashte. De eerste race was wel een hele mooie strijd met een grote groep voor de winst. Al met al heb ik dit seizoen veel progressie gemaakt en daar ben ik heel blij mee!’

Hockenheim 2