facebookinstagram

Leerzaam weekend voor Van der Valk en Mijwaart tijdens de British Superbikes in Assen

Vasco van der Valk en Kevin Mijwaart hebben een leerzaam weekend achter de rug in de British Supersport klasse op het TT Circuit Assen. Vasco scoorde een top-tien klassering in de eerste race. Voor het team en de rijders was het een goede voorbereiding op de IDM seizoensfinale in Hockenheim.

BSB Assen 2

Pearle Gebben Racing kwam afgelopen weekend in actie tijdens het British Superbikes evenement op het TT Circuit Assen. Het Drentse team reed met Vasco van der Valk en Kevin Mijwaart in de sterke British Supersport klasse. Vasco en Kevin kwamen met hun IDM motoren in actie. In het BSB wordt er een ander technisch reglement gehanteerd, waardoor beide rijders iets in het nadeel waren op de rechte stukken. Hierdoor was het een zeer leerzaam weekend voor onze rijders en kon Pearle Gebben Racing zich laten zien tijdens een groot evenement voor eigen publiek. Ruben Bijman kwam niet in actie, omdat er geen 300 klasse op het programma stond.

Vasco wist zich als twaalfde te kwalificeren voor de eerste wedstrijd. De 19-jarige coureur had een zeer constant tempo in de kwalificatie, wat een goed teken was voor de wedstrijd. In de eerste race had Vasco dan ook een mooi gevecht en wist hij zich op te werken naar een top-tien klassering in de British Supersport klasse. In de tweede race zat het voor Vasco helaas niet mee. In de tiende ronde kreeg hij te kampen met technische problemen, waardoor hij helaas moest uitvallen.

Kevin was niet tevreden na de kwalificatie. De coureur uit Almere reed goede sectortijden, maar kon deze niet aan elkaar knopen tot één snelle ronde. Kevin wist in de openingsronde van de eerste race zes plaatsen goed te maken, maar verloor deze weer toen hij in de Haarbocht rechtdoor ging. Kevin verloor daardoor de aansluiting met de groep voor hem en finishte uiteindelijk als achttiende. In de tweede race wist Kevin opnieuw wat plaatsen te winnen in de openingsfase. Echter door een fout in de Strubben viel hij ver terug. Kevin kwam na vijftien ronden als vijftiende over de finish van de British Supersport rijders.

Vasco van der Valk: ‘Ik heb dit weekend veel geleerd qua eigen rijstijl. Uiteindelijk niet aan de rondetijden gekomen die ik graag wilde halen, al zat ik erg dicht op mijn pr. Het was een leuke eerste race, maar daarin liet ik zelf wat liggen. In de tweede race helaas met pech moeten uitvallen. Al met al was het een leerzaam weekend en een goede voorbereiding voor volgende week.’

Kevin Mijwaart: ‘Het was een mooi weekend in Assen. Ik ben tevreden over de progressie die ik gemaakt heb. In Race 2 heb ik mijn pr wat kunnen aanscherpen. Vooral ben ik blij dat het ieder weekend beter gaat op de Yamaha R6. We gaan ervoor om in Hockenheim de volgende stap te maken!’

Deze week reist Pearle Gebben Racing af naar de Hockenheimring, waar Ruben, Vasco en Kevin volgend weekend (27-29 september) in actie komen tijdens de seizoensfinale van het IDM kampioenschap.

Fotografie: Damon Teerink

BSB Assen 1