facebookinstagram

Drentse Pearle Gebben Racing in actie tijdens British Superbikes in Assen

Pearle Gebben Racing zal komend weekend (20-22 september) in actie komen tijdens het populaire British Superbikes evenement op het TT Circuit Assen. Coureurs Vasco van der Valk en Kevin Mijwaart zullen uitkomen in de sterke British Supersport klasse. Een mooie kans voor het Drentse team om zich op hun thuiscircuit te laten zien voor een groot publiek.

BSB Assen preview 2

Pearle Gebben Racing komt dit seizoen met drie rijders uit in het Duitse IDM kampioenschap. In het laatste weekend van september wordt de seizoensfinale verreden in Hockenheim. Maar voor het zover is, gaat het Drentse team komend weekend eerst nog van start tijdens het British Superbikes evenement. Op het thuiscircuit in Assen komen Vasco van der Valk en Kevin Mijwaart met een wildcard in actie op hun Yamaha R6 in de British Supersport klasse. Ruben Bijman is niet van de partij, omdat er geen Supersport 300 klasse op het programma staat. De deelname aan het evenement wordt mogelijk gemaakt door de fanatieke sponsorgroep rond Stichting Race Team Drenthe.

Vrijdag 20 september start het evenement met de trainingen. Zowel zaterdagmiddag als zondagmiddag rijden Vasco en Kevin een wedstrijd in de British Supersport klasse. De eerste race op zaterdag gaat om 15:25 uur van start. Om 15:40 uur gaan zondagmiddag de startlichten uit voor de tweede race op het TT Circuit Assen.

BSB Assen preview 1