facebookinstagram

Dubbel IDM podium voor Pearle Gebben Racing tijdens de Gamma Racing Day

Tijdens de Gamma Racing Day heeft Ruben Bijman een uitstekende prestatie neergezet in de IDM Supersport 300 klasse. De Pearle Gebben Racing coureur eindigde in de kopgroep als tweede en derde in het IDM. Inclusief de gastrijders uit het WK kwam de 15-jarige coureur als vierde en vijfde over de eindstreep.

Gamma 3

 

Pearle Gebben Racing kwam afgelopen weekend in actie tijdens de Gamma Racing Day op het TT Circuit Assen. Qua motorsport werd er enkel gereden in de IDM Supersport 300 klasse, waardoor het team enkel met Ruben Bijman aan de start verscheen. Ondanks dat de 15-jarige coureur nog niet volledig hersteld is van zijn polsbreuk reed hij opnieuw sterk in de trainingen. In de droge eerste kwalificatie noteerde Ruben een zesde tijd, waarmee hij derde was van de vaste IDM rijders. Tijdens de Gamma Racing Day stonden er ook diverse gastrijders uit het WK aan de start. Tijdens de tweede kwalificatie van zaterdag was de baan nat, waardoor de tijden uit de eerste sessie niet meer werden verbeterd.

In de eerste race gingen de rijders van start op regenbanden, omdat de baan nog niet volledig droog was van regen die eerder in de ochtend gevallen was. Ruben reed in de kopgroep een slimme en opbouwende wedstrijd. In de laatste ronde zaten er nog zes rijders bij elkaar. Ruben kwam als vijfde over de finish, waarmee hij derde werd van de vaste IDM rijders. In de tweede race was de baan volledig droog. Ruben sloeg in de slotfase toe en in de laatste ronde wist hij meerdere rijders te passeren. Dit leverde Ruben een mooie tweede plaats in het IDM en een vierde positie overall op.

Ruben scoorde tijdens de Gamma Racing Day de meeste punten van de rijders uit de top-vijf in het kampioenschap. Ruben klimt daarmee ook een positie in het klassement en staat nu op een vierde plaats in de tussenstand.

Gamma 2

Ruben Bijman: ‘We stonden er vanaf het begin van het weekend goed bij. Het was belangrijk om in Q1 een goede tijd te zetten, omdat het zaterdag ging regenen. Dat lukte goed en we stonden er daarom goed bij voor de races. Met een P3 en P2 in het IDM zijn we dik tevreden. We komen steeds dichterbij de top-drie in het kampioenschap en we gaan er alles aan doen om dat te bereiken!’

Na een zeer drukke periode heeft Pearle Gebben Racing nu een paar weken rust voordat de volgende races op de kalender staan. Het volgende evenement is tevens de thuisrace en het sponsorevenement van Pearle Gebben Racing, die van 6 t/m 8 september zal plaatsvinden wanneer het volledige IDM kampioenschap naar het TT Circuit Assen komt.

Gamma 1