facebookinstagram

Mijwaart terug op de motor in Alpe Adria Cup op Oschersleben

Kevin Mijwaart is terug van zijn blessure en klaar om weer te deel te nemen aan de IDM Supersport 600 wedstrijden. Afgelopen weekend reed Kevin mee met een gastoptreden in de Alpe Adria Cup in Oschersleben om zo belangrijke trainingsmeters te maken. De 20-jarige coureur scoorde een nette vierde plaats in de tweede race. 

thumbnail IMG 0742

Kevin Mijwaart liep kort voor de seizoensstart een vervelende blessure op aan zijn elleboog en arm, waar uiteindelijk meerdere breuken in werden geconstateerd. Kevin miste daardoor de eerste drie IDM evenementen, een verre van ideaal begin van zijn eerste seizoen in de Supersport 600 klasse. 1 juli ging het gips van de arm van Kevin, waardoor hij echt aan de slag kon met zijn herstel. Volgende week staat het IDM evenement in Schleiz op het programma en om hier goed voorbereid aan te kunnen beginnen, kwam Kevin afgelopen weekend in actie in de Alpe Adria Cup op het Duitse circuit van Oschersleben.

Tijdens de vrije training wist Kevin langzaam weer zijn ritme te hervinden. In de kwalificatie wist de coureur uit Almere er een goede ronde uit te persen, waardoor hij vanaf de voorste startrij mocht beginnen aan de eerste race. Kevin begon ook erg sterk en reed in de het eerste deel van de wedstrijd op een tweede plaats, waarbij weg wist te rijden van de coureurs achter hem. Echter was Kevin net te vroeg bij de start, waardoor hij van de organisatie een ride through penalty kreeg. Kevin zag achter de signalen niet, waardoor hij vervolgens werd gediskwalificeerd. Het belangrijkste was dat Kevin weer belangrijke testmeters had gemaakt en zijn tempo weer verder had verhoogd.

In de tweede manche moest Kevin vanaf de zesde plaats vertrekken. In het eerste deel van de race moest Kevin zich langs een aantal rijders zien te werken. Eenmaal op de vijfde plaats moest de Yamaha-coureur een gat zien te dichten naar de vierde rijder. Dat lukte en Kevin wist uiteindelijk als vierde over de finish te komen, kort achter de tweede en derde coureur. Hierdoor kon Kevin zijn trainingsweekend met een goed gevoel afsluiten.

Kevin Mijwaart: ‘Ik ben blij dat ik met het team in Oschersleben heb kunnen rijden! Dit was een mooie test voor de wedstrijden in Schleiz. Het gevoel is weer terug en we hebben grote stappen kunnen maken. De pijn in mijn pols is nog niet helemaal weg, maar ik ben zeker wel tevreden over hoe het is gegaan. Op naar Schleiz!’

Pearle Gebben Racing gaat zich nu opmaken voor de IDM-races in Schleiz, die volgend weekend (26 t/m 28 juli) op het programma. Vasco van der Valk en Kevin Mijwaart starten dan in de IDM Supersport 600 categorie. Ruben Bijman komt in actie op de Yamaha R3 in de IDM Supersport 300 klasse.