facebookinstagram

Van der Valk wint Tourist Trophy race tijdens TT van Assen

Pearle Gebben Racing en Vasco van der Valk hebben zich zowel op de baan als in de paddock positief laten zien tijdens de TT van Assen. Vasco werd de winnaar in de Supersport klasse tijdens de Tourist Trophy wedstrijd. Daarnaast waren er veel gasten aanwezig waar het team een mooie dag mee beleefde.

foto Henk Teerink 1

 

Pearle Gebben Racing kreeg op het laatste moment te horen dat zij met Vasco van der Valk mochten deelnemen aan de Tourist Trophy Cup tijdens de TT van Assen. Twee dagen later stond op donderdagmiddag alles gereed op het TT Circuit Assen. De Tourist Trophy is een klasse waar zowel Superbike als Supersport motoren gecombineerd in de baan kwamen. Vasco van der Valk stuurde zijn Yamaha R6 naar een tweede tijd van de Supersport coureurs in de kwalificaties. Alleen WK-rijder Rob Hartog was sneller dan Vasco. In de overall startopstelling inclusief de Superbike rijders stond Vasco op een negende plaats. Tevens waren deze trainingen ook een mooie gelegenheid om diverse dingen te testen, waar je normaal tijdens een IDM weekend geen tijd voor hebt.

De wedstrijd begon zaterdagmiddag met een Le Mans start. Deze start kennen we uit het WK Endurance, waarbij de coureurs moeten rennen naar de motoren die worden vastgehouden door een monteur voordat ze met racen kunnen beginnen. Vasco had geen goede start, maar hij wist vervolgens in de eerste ronden gelijk een paar plaatsen goed te maken. De 19-jarige coureur reed in het begin als tweede in de Supersport klasse, maar schoof later door een uitval van de eerste rijder door naar de leiding. Na zestien ronden kwam Vasco als zevende over de finish, waardoor hij de winnaar werd in de Supersport klasse van de Tourist Trophy wedstrijd tijdens de TT van Assen.

Vasco van der Valk: ‘Het was een heel mooi evenement voor het team, mijzelf en de sponsoren. Het was gaaf dat we de kans kregen om hier te rijden. Er waren veel sponsoren aanwezig, die erg enthousiast waren in de box. Qua rijden hebben we veel dingen geprobeerd, die we normaal in een IDM weekend niet zouden proberen. Mijn race was niet geweldig, omdat ik veel alleen reed. Maar verder was het een heel mooi weekend met een overwinning in de Supersport wedstrijd!’

Nu gaat Pearle Gebben Racing zich opmaken voor de vierde ronde van het IDM kampioenschap die van 26 t/m 28 juli wordt verreden op het circuit van Schleiz. Vasco zal dan naar alle waarschijnlijkheid weer Kevin Mijwaart als teamgenoot in de box hebben in de IDM Supersport klasse. Ruben Bijman zal met zijn Yamaha R3 op jacht gaan naar een goede klassering in de IDM Supersport 300 klasse.