facebookinstagram

Raceseizoen succesvol begonnen

Het is dan eindelijk april en het raceseizoen is begonnen. We kunnen terug kijken op een mooie start. Het seizoen begon 13 tot 15 april met een gecombineerd weekend. Dennis Koopman mocht voor zijn eerste race in het World supersport 300 afreizen naar Spanje. Op het circuit Motorland Aragòn werd de eerste race verreden.

Al snel kwam Yamaha tot de ontdekking dat de veranderingen in het technisch reglement niet goed voor de YZF R3 uitpakte. Dorna (heeft alle rechten in handen van het wereldkampioenschap wegrace) laat ook machines met 400 en zelfs 500 cc cylinder inhoud aan de start verschijnen zonder de gevolgen te kunnen overzien. Dennis moest dus even wennen aan deze situatie maar na een start vanaf P31 weet hij zich terug te knokken naar een 21e plek in de einduitslag.In hetzelfde weekend reden de jongens in de R3 Cup hun eerste wedstrijd op het circuit Croix et ternois in Frankrijk. Dit was een enorm succesvol weekend voor Pearle Gebben Racing. In race 1 kwamen Kevin en Finn als respectievelijk 2e en 3e over de finish.

Mooi begin van een nieuw seizoen in de Yamaha R3 Cup. Er stonden twee races in de Cup op het programma. Dus er werd op zondagmiddag gestart in race 2 van het kampioenschap. Door een goede samenwerking tussen onze coureurs wisten ze weg te rijden van de rest. De laatste rondjes konden zij zelf uitmaken wie er zou winnen. Finn reed uiteindelijk als eerste over de finish en Kevin pakte knap de tweede plaats. De basis is gelegd voor een mooi nieuw
seizoen. In het weekend van 20 t/m 22 April was het World Superbike weekend op het thuis circuit van Assen.

teamfotomotoren achterzijde

We kijken terug op een mooi weekend. GRT Racing heeft er alles aangedaan om de machine van Dennis zo optimaal mogelijk te prepareren en ook te zorgen voor extra snelheid. Dit resulteerde in een 25e startplaats voor de race. Voor de race werd besloten de versnellingsbak aan te passen. Dit zorgde voor een lastige start waarin Dennis terugviel naar de 32e plek.

Gedurende de race wist Dennis zich knap terug te vechten naar een 15e positie en dit was genoeg voor het eerste punt in het WK. Bovendien gaat Dennis nu ook aan de leiding in de Yamaha bLUcRU challenge.
Samen met een grote groep sponsoren, vrienden en familie werd deze eerste grote race in Assen bekeken vanuit de SRTD VIP box. We kijken terug op een mooi weekend en bedanken iedereen voor de steun.
De komende periode staan er races op het Duitse circuit Oschersleben gepland voor de R3 Boy’s. Dennis komt uit op het Italiaans circuit van Imola. Volg ons ook op Facebook om op de hoogte te blijven.