facebookinstagram

Dennis Koopman Kampioen

 22154306 1932073720339091 1806627911303518156 n 

De resultaten zullen al wel gezien zijn maar bij deze een terugblik op afgelopen weekend.

Het was tijd voor alweer de laatste racebaan het seizoen. Met nog 39 punten voorsprong wist ik dat ik geen gekke dingen moest doen.

In de eerste kwalificatie ging het eigenlijk wel goed en kon zelf een redelijk tempo rijden. Deze tijd was goed voor een 6e plek. Ik was hiermee niet helemaal tevreden maar we hadden nog een kwalificatie op zaterdag.

Tijdens de tweede kwalificatie was het mooi weer dus ik wou graag mijn tijd verbeteren. Ik had met joep afgesproken samen de baan op te gaan. Dit begon goed tot er een rode vlag kwam en toen die voorbij was reden we weer samen de baan op. Jammer genoeg maakte ik na 2 rondjes rijden een foutje in de eerste bocht en kwam best hard ten val. Op dat moment had ik nergens last van, ik ben opgestaan en terug gereden naar de pitstraat. Gelukkig kon ik doorrijden en reed nog een aantal snelle ronden maar ik heb mijn tijd niet verbeterd. Naarmate de adrenaline weg trok kreeg ik veel pijn aan mijn enkel en kon moeilijk lopen. Bij het medisch centrum kwamen ze er al snel achter dat ik mijn enkelband had gescheurd of heel erg had opgerekt. Ze stelden de vraag of ik ging rijden en ik zei dat ik absoluut ga rijden.

In race 1 had ik een redelijk goede start en won een plekje, in het begin kon ik bij de kopgroep blijven maar ik zag dat die jongens gingen berichten voor posities. Ik reed een op een eenzame P3 van de cup en nam geen risico’s meer. In de laatste ronde ging het ondanks dat ik geen risico’s nam toch nog mis doordat de motor midden in de bocht terug schoot in de versnelling. ik hing op de kop aan de motor omdat ik de koppeling in had en die ging ik wat er ook gebeurde niet loslaten. Ik kon snel mijn motor snel oppakken en de laatste ronde afmaken. Omdat ik gevallen was dacht ik dat ik nog geen kampioen was, gelukkig voor mij dat er een wildcard rijder voor me zat die geen punten kreeg dus ik was kampioen!

In race 2 moest ik iets rechtzetten nadat ik mijn team en supporters flink had laten schrikken in race 1. Ik ging goed van start alleen schoot hij opnieuw uit de versnelling en moest van af achteraan het veld beginnen. Elke ronde pakte ik wat plekjes en al snel lag ik op P4, 2 van de cup. Ik kon het tempo hoog houden en niek en een Duitse jongen konden dit tempo ook rijden en dit leverde een mooie onderlinge strijd op. Ik kwam als 2e van de cup over de finish na een mooie inhaalrace.

We hadden met de rijders van de r3 cup afgesproken op elkaar te wachten en samen een uitloopronde te rijden. Bij de volle sachstribune hebben we met 7 of 8 rijders een burn-out gemaakt.

NEDERLANDS KAMPIOEN YAMAHA R3 CUP!????