facebookinstagram

De Bruin tiende en elfde tijdens IDC seizoensfinale in Assen

Finn de Bruin wist zich als zesde te kwalificeren voor de IDC seizoensfinale op het TT Circuit Assen. Tijdens de Dutch Supersport races was het doel van de Pearle Gebben Racing coureur om het goede gevoel op de motor terug te vinden. Daar slaagde Finn in de tweede race vrij goed in. De coureur uit Assen kwam in de eerst race als elfde en in de tweede race na een mooiste strijd als tiende over de finish.

8 oktober 1

Zaterdag 8 oktober werd de seizoensfinale van het International Dutch Championship (IDC) verreden op het TT Circuit Assen. De laatste wedstrijddag van het seizoen 2022 bestond uit één kwalificatie en twee Dutch Supersport races. Voor Finn de Bruin – die een aantal moeizame raceweekenden in de tweede seizoenshelft kende – was het voornaamste doel om met een goed gevoel en met twee plezierige races het seizoen af te sluiten. In de kwalificatie waren de omstandigheden lastig. Er waren nog veel natte plekken op de baan van regen die er eerder in de ochtend was gevallen. Wel was een droog spoor, die gedurende de sessie steeds breder werd. Finn de Bruin wist zich in zijn slotronde nog goed te verbeteren, waardoor de Pearle Gebben Racing coureur zich als zesde – op de tweede startrij – wist te kwalificeren.

Bij de start van de eerste race verloor Finn twee plaatsen. Daarna zakte de coureur uit Assen al snel terug naar een elfde plaats. Het voornaamste probleem was dat de motor wijd liep in de bochten en Finn hem dus moeilijk gedraaid kreeg vergeleken met de concurrentie. Het werd voor de Yamaha-rijder een eenzame race, die op een elfde plek afsloot. Een aantal uur later was het tijd voor de laatste race van het seizoen 2022. Voor de race werden er wat aanpassingen aan de motor gedaan en dat gaf Finn een beter gevoel. Hij wist zijn rondetijden ten opzichte van de eerste race flink aan te verbeteren. Tevens werd het een mooie race voor de 22-jarige coureur, want hij kwam deze keer in een gevecht met meerdere rijders terecht. Na een strijd om de negende plaats kwam Finn uiteindelijk als tiende over de finish.

Het raceseizoen zit erop, waarbij Finn als zesde is geëindigd in het Dutch Supersport klassement. Pearle Gebben Racing wil het volledige team, alle sponsoren, partners en betrokken heel erg bedanken voor hun support in 2022!