facebookinstagram

Geen vertrouwen bij De Bruin tijdens tricky Dutch Supersport race in Assen

Het waren verraderlijke omstandigheden tijdens de voorlaatste ronde van het International Dutch Championship op het TT Circuit Assen. Het ontbrak bij Finn de Bruin aan vertrouwen en een goed gevoel met de motor, waardoor er voor de Pearle Gebben Racing coureur in de race op een half natte baan niet meer in zat dan een twaalfde plaats.

24 september

 

Pearle Gebben Racing kwam zaterdag 24 september in actie met Finn de Bruin voor een Dutch Supersport ronde op het TT Circuit Assen. De coureur uit Assen begon als de nummer vijf in het kampioenschap aan het evenement. De omstandigheden waren tijdens de racedag lastig. Het begon met een natte baan in de eerste kwalificatie, maar gedurende de dag zou de baan steeds verder opdrogen. Wel was het regelmatig aan het miezeren, waardoor de omstandigheden zeer tricky bleven. In de tweede kwalificatie deed Finn er alles om tot een snelle rondetijd te komen, maar om onverklaarbare redenen wilde het hem niet lukken. De Pearle Gebben Racing coureur was dan allesbehalve tevreden met zijn tiende startpositie.

Voor de race was de baan niet droog, maar ook niet nat. Het werd dus een gok met welke banden de rijders van start moesten gaan. Finn nam de gok voor intermediates, maar dit pakte voor hem niet goed uit. Er werd zeer wisselend gekozen qua banden, want sommige rijders stonden op slicks, sommige op intermediates en anderen weer op regenbanden. In de openingsronde wist de Yamaha-coureur nog te klimmen naar een zevende plaats, maar deze positie kon hij gedurende de race niet vasthouden. Het ontbrak bij Finn aan vertrouwen in deze lastige omstandigheden en zakte gedurende de tien ronden terug naar twaalfde plaats op de finishlijn. De 21-jarige coureur na afloop: “Ik baal natuurlijk enorm van deze dag en de uitslag. Hopelijk kunnen we 8 oktober iets vinden met de setup of iets in mijzelf wat mij tegenhoud, zodat we het seizoen goed kunnen afsluiten zoals wij dat vorig seizoen ook hebben gedaan.”

Door het resultaat is Finn één positie gezakt in het kampioenschap en staat hij nu op een zesde plaats. Er staan nog twee Dutch Supersport races kalender, die beiden tijdens de IDC seizoensfinale van zaterdag 8 oktober op het TT Circuit Assen worden verreden.

Onderstaand een uitnodiging voor de SRTD – Pearle Gebben Racing Finishparty die gepland staat vrijdag 4 november.

Uitnodiging