facebookinstagram

Pearle Gebben Racing klaar voor laatste deel Dutch Supersport seizoen

Met nog drie wedstrijden te gaan breekt voor Pearle Gebben Racing het laatste deel van het Dutch Supersport seizoen aan. Finn de Bruin staat momenteel op een vijfde plek in het kampioenschap en is nog volop in de race voor een top-drie klassering in de eindstand. Daarnaast heeft het Drentse team onlangs de samenwerking met Raymond Meijering beëindigt.

JTS 2982

Raymond Meijering zal de rest van het seizoen niet meer in actie komen voor Pearle Gebben Racing. Het team en de coureur uit Valthermond verschillen op meerdere punten van mening, waardoor er in goed overleg werd besloten om uit elkaar te gaan. Pearle Gebben Racing wenst Raymond heel veel succes bij het vervolg van zijn racecarrière.

Door deze keuze zal Pearle Gebben Racing het laatste deel van het seizoen enkel met Finn de Bruin afmaken. Er staan in totaal nog drie Dutch Supersport races tijdens twee evenementen op het programma. Komende zaterdag (24 september) staat er één race op het programma. Tijdens de seizoensfinale van zaterdag 8 oktober worden er dubbele races verreden. Beide evenementen van het International Dutch Championship (IDC) worden op het TT Circuit Assen afgewerkt.

Finn begint als de nummer vijf in het kampioenschap met 104 punten aan de slotfase van het seizoen. De coureur uit Assen won tot nu toe dit seizoen één wedstrijd en stond drie keer op het podium. De onderlinge verschillen in de top van het klassement zijn klein, waardoor Finn zeker nog omhoog kan kijken. De top-zes van het kampioenschap ziet er als volgt uit:

P1: Eddie de Boer – 176 punten
P2: Till Belczykowski – 146 punten
P3: Louis van Wijhe – 131 punten
P4: Selwin Hamden – 118 punten
P5: FINN DE BRUIN – 104 punten
P6: Rick Kooistra – 101 punten

Komende zaterdag 24 september wordt er om 10:15 en 13:05 uur een kwalificatie verreden. De Dutch Supersport race gaat om 16:25 uur van start. Je bent van harte welkom om te komen kijken. De entree zowel rondom het circuit als op de paddock is gratis.

Foto credit: Jan Timmerman - JTS Fotografie