facebookinstagram

De Bruin kan pole position niet omzetten naar gewenste resultaten tijdens IDC driedaagse

Finn de Bruin begon uitstekend aan de IDC driedaagse op het TT Circuit Assen. De Pearle Gebben Racing coureur wist pole position te pakken in de Dutch Supersport klasse, maar kon het met een negende en zesde plaats niet omzetten naar de gewenste resultaten in de races. Raymond Meijering streed net buiten de top-tien en scoorde respectievelijk een twaalfde en elfde plaats.

IDCdriedaagse1

Voor het derde opeenvolgende weekend kwam Pearle Gebben Racing in actie op het TT Circuit Assen. Na gastoptredens tijdens de Jack’s Racing Day en in het IDM kampioenschap reden Finn de Bruin en Raymond Meijering afgelopen weekend in hun vaste kampioenschap: de Dutch Supersport klasse van het International Dutch Championship, afgekort IDC. Het betrof een driedaags evenement waarbij er twee wedstrijden op het programma stonden. Finn was na de trainingen zeer te spreken. Het goede gevoel met de Yamaha R6 was weer terug en dit leverde hem pole position voor de Dutch Supersport races op. Raymond kende wat moeizamere trainingen. Na wat technische problemen miste hij wat rijtijd. Het gevoel in de laatste sessie was goed en wist de coureur uit Valthermond een elfde tijd te klokken.

Zaterdagmiddag werd de eerste race verreden. Finn begon goed en leek te kunnen gaan voor een podiumplaats. Het gevoel met de Yamaha R6 was opnieuw goed. Gedurende de race kreeg de Pearle Gebben Racing coureur om onverklaarbare redenen problemen met de grip, waardoor hij niet meer in de buurt kwam van zijn gebruikelijke tempo. Finn verloor posities en kwam na twaalf ronden teleurgesteld als negende over de finish. Raymond miste net de aansluiting met de groep die in gevecht voor een top-tien klassering. Raymond had een mooi duel met Kay Steenbergen om de twaalfde plaats, die de Pearle Gebben Racing rijder wist te winnen.

Na de teleurstelling in de eerste race was Finn uit op revanche in de tweede wedstrijd. Helaas slaagde de 21-jarige coureur daar niet in. Na een goede warm up, had hij niet zijn tempo en juist gevoel met de motor vinden in de race. Al in de openingsfase verloor Finn plaatsen en kwam op de achtste plaats te rijden. De rijder van het Drentse team moest de kopgroep laten gaan en eindigde uiteindelijk als zesde. Het zijn niet uitslagen waar Finn op had gehoopt na het harde werk van het team, de progressie met de motor en de pole position tijdens de IDC driedaagse. Raymond raakte in de openingsfase tijdens een duel buiten de baan en zakte daardoor terug naar een veertiende plaats. Vervolgens vond hij aansluiting bij een mooie groep, die in gevecht was voor de tiende plaats. Raymond wist nog een paar rijders te passeren en werd na twaalf ronden als elfde geklasseerd.

Verder willen we als Pearle Gebben Racing onze dank uitspreken naar Marcel Kramer van Racing School Europe voor de begeleiding van Finn en naar Bryan Schouten voor de coaching van Raymond. In totaal staan er nog drie Dutch Supersport races – verdeeld over twee evenementen – op de kalender. De eerstvolgende wedstrijd staat zaterdag 24 september gepland op het TT Circuit Assen.

Foto credits: Jan Timmerman - JTS Fotografie

IDCdriedaagse2