facebookinstagram

Leerzaam weekend voor Finn de Bruin en Pearle Gebben Racing tijdens IDM Assen

Finn de Bruin reed afgelopen met een wildcard in de IDM Supersport klasse op het TT Circuit Assen. In het competitieve veld werd er door team en coureur hard gewerkt om het gevoel met de motor in de extreem warme omstandigheden te verbeteren. Finn wist het leerzame weekend af te sluiten met een twintigste plaats in de tweede race.

IDMAssen2022

Afgelopen weekend kwam het IDM kampioenschap naar het TT Circuit Assen. Het was voor Finn de Bruin een mooie kans om zich te meten op dit internationale niveau. Daarnaast kon de coureur uit Assen met het team werken aan de afstelling en het juiste gevoel op de motor, waar hij de laatste tijd de nodige problemen mee had. Voornamelijk werd er gewerkt aan het beter afgedraaid krijgen van de motor. Tijdens de vrije trainingen zette Finn een zestiende en zeventiende tijd op de klokken. In de kwalificaties kwam de Yamaha-coureur tot een 1’45.1, een tijd die goed voor een tweeëntwintigste startpositie. 

Voor de races werd er een nog een flinke aanpassing gedaan aan de afstelling van de Yamaha R6. Dit leverde Finn op de racedag een beter gevoel met de motor op. Tijdens de eerste race kon hij dit helaas niet omzetten in een resultaat. Tijdens de extreme omstandigheden werd de motor te warm en daardoor moest de Pearle Gebben Racing helaas vroegtijdig de race beëindigen. In de tweede race lukte dat wel en kwam Finn na een mooie strijd als twintigste over de finish. 

Nu gaat Pearle Gebben Racing zich opmaken voor de tweede seizoenshelft van het Dutch Supersport kampioenschap, die volgend weekend (19 t/m 21 augustus) gaat beginnen op het TT Circuit Assen. Finn de Bruin en Raymond Meijering rijden dan twee races tijdens de IDC driedaagse. Momenteel staat Finn op een vierde positie in het kampioenschap, terwijl Raymond tiende in de tussenstand staat.

Foto credits: Damon Teerink