facebookinstagram

Gemengde gevoelens bij Pearle Gebben Racing na IDC ronde op de Nürburgring

Finn de Bruin had een goed tempo tijdens de Dutch Supersport trainingen op de Nürburgring, maar kon vanwege technische problemen niet van start in de eerste race. Een dag later nam de coureur uit Assen revanche met een zesde plaats in de Dutch Supersport en een tweede plaats in de BeNeLuX Trophy wedstrijd. Raymond Meijering was snel op tempo op het circuit in de Eifel. De Pearle Gebben Racing coureur werd achtste en tiende in de Dutch Supersport, daarnaast scoorde hij nog een zesde en zevende plaats in de BeNeLux Trophy.

Nurburgring 1

In het weekend van 1 t/m 3 juli kwam Pearle Gebben Racing met Finn de Bruin en Raymond Meijering in actie op de Nürburgring in Duitsland voor de zesde en zevende race van het Dutch Supersport seizoen. Na de vrije trainingen wist Finn een derde tijd te zetten in de eerste kwalificatie. In de tweede kwalificatie was vrij druk op de baan, waardoor de coureur uit Assen zich niet wist te verbeteren. Finn mocht als vijfde de races aanvangen. Voor Raymond waren het zijn eerste meters op de Nürburgring. De coureur uit Valthermond voelde zich wel snel thuis op deze baan. In de tweede kwalificatie kwam Raymond nog ten val, omdat hij een crash van een rijder voor hem niet kon ontwijken. Toch wist de Yamaha-coureur zich als elfde te kwalificeren voor de races.

Naast in de Dutch Supersport reden Finn en Raymond ook in de BeNeLux Trophy. In de tweede kwalificatie op zaterdagmorgen ging Finn zijn motorblok kapot. Het team deed er alles aan om de motor te repareren, maar dat bleek niet mogelijk te zijn, waardoor Finn de eerste race moest laten schieten. Raymond ging dus als enige Pearle Gebben Racing coureur van start. Raymond zat er na de start gelijk goed bij en kwam in een mooie strijd van vijf rijders terecht. Het ging om de zesde plaats. Raymond wist zijn rondetijd uit de trainingen flink te verbeteren en eindigde midden in de groep op een keurige achtste plaats. Later op de dag eindigde Raymond zesde in de eerste BeNeLux Trophy wedstrijd.

Zaterdagavond werd er een nieuw motorblok voor Finn geleverd, waardoor hij zondag wel van start kon. Pearle Gebben Racing wil daarvoor de monteurs en Kor Veldman van Start Racing Nieuwleusen enorm bedanken voor hun hulp bij het klaarmaken van de motor! Erg mooi om te zien hoe de teams onderling de rivaliteit aan de rijders op de baan overlaten en samenwerken om iedereen aan de start te krijgen.

De tweede BeNeLux Trophy werd deels als warm-up gebruikt. Ondanks dat Finn in de openingsfase nog niet voluit kon gaan met het nieuwe motorblok, wist hij in de slotfase de strijd om de tweede plaats te winnen en een podiumplaats te scoren. Raymond kwam na een uitstapje buiten de baan goed terug en eindigde als zevende. Vervolgens was het tijd voor de tweede Dutch Supersport race. Vooraan wisten er zes rijders weg te rijden waaronder Finn. De groep brak in tweeën en de Pearle Gebben Racing coureur streed vervolgens voor plek vier. In de slotfase kwam Finn ongelukkig uit bij het inhalen van achterblijvers. Daar verloor Finn de nodige tijd mee en moest hij genoegen nemen met een zesde plaats. Raymond had deze keer een iets minder goede start. Maar vanaf een dertiende plek wist hij zich terug te knokken naar een tiende plek op de finishlijn kort achter de achtste positie.

Komend weekend – zaterdag 9 juli – staat er een bijzonder evenement op het programma. De 7 uur van Assen georganiseerd door het IDC. Finn zal aan de start staan met zijn Yamaha R6 op uitnodiging van onze opleidingspartner Racing School Europe. Finn zal een team vormen met Jim de Goede en Edwin van Bronkhorst onder de teamnaam Racing School Europe powered by Pearle Gebben Racing. De race gaat om 11:30 uur van start en zal om 18:30 uur eindigen. Het evenement is gratis te bezoeken en er is ook vrije entree op de paddock.

Vervolgens komt Pearle Gebben Racing als raceteam in augustus volop in actie met drie weken achter elkaar racen op het TT Circuit Assen. Dat begint van 5 t/m 7 augustus wanneer het team in actie komt tijdens de Jack’s Racing Day. Een week later staat Pearle Gebben Racing met een wildcard aan de start in het sterke Duitse IDM kampioenschap. Van 19 t/m 21 augustus staat de volgende Dutch Supersport ronde op het programma. Tijdens deze IDC driedaagse worden er twee Dutch Supersport races verreden.

Nurburgring 2

Foto credits: Jan Timmerman - JTS Fotografie