facebookinstagram

Dubbel podium voor Pearle Gebben Racing met De Bruin in Oschersleben

Finn de Bruin is tweemaal als derde gefinisht tijdens de Dutch Supersport races op het circuit van Oschersleben in Duitsland. Voor zijn Pearle Gebben Racing teamgenoot Raymond Meijering was het zijn eerste internationale wegrace ervaring, die hij na een weekend met veel progressie wist af te sluiten met een nette tiende plaats in de tweede race.

Oschersleben 1

Pearle Gebben Racing kwam afgelopen weekend met hun coureurs Finn de Bruin en Raymond Meijering in actie op de Motorsport Arena in Oschersleben voor de vierde en vijfde race van het Dutch Supersport kampioenschap 2022. Voor Raymond een speciaal evenement, aangezien het voor hem zijn eerste internationale ervaring als wegracecoureur. Finn had in verschillende kampioenschappen al vaker op Oschersleben gereden, maar ziet het zeker niet als zijn favoriete circuit. Het ging voor de coureur uit Assen wel goed in de trainingen en hij wist zich achter een Duitse coureur als tweede te kwalificeren voor de races. Raymond ging tijdens iedere sessie harder rond en kreeg de baan steeds beter onder de knie. De coureur uit Valthermond kwalificeerde zich als vijftiende op de Yamaha R6 van Pearle Gebben Racing.

Het was erg warm toen de rijders zaterdagmiddag vertrokken voor de eerste race. Finn had een goede start en kon gelijk aanpikken bij de leider. Gedurende de race moest de Yamaha-coureur iets lossen en zakte hij in de vijfde ronde terug naar de derde plaats. Deze positie wist Finn tot aan de finish vast te houden. Finn na afloop: “Ik ben niet tevreden, maar ook niet ontevreden. Oschersleben is mijn lastigste baan op de kalender. Toen Eddie (de Boer) mij voorbij kwam trok hij meteen een gat. Daarna heb ik mijn derde plaats geconsolideerd.” Raymond had ook een goede start, maar viel in de openingsronde wat plekken terug. Vanaf een vijftiende plaats wist de 30-jarige coureur tijdens zijn allereerste race op internationale bodem zich nog weer op te werken naar een knappe twaalfde plaats bij de finish. Raymond: “Zelf had ik op wat meer gehoopt, maar het team zegt dat ik tevreden moet zijn met dit resultaat. Ik ben het team erg dankbaar voor wat ze doen en hoe zij mij helpen dit weekend waaronder ook mijn teamgenoot Finn.”

Zondagmorgen stond de tweede race op het programma. Finn was na afloop van deze wedstrijd beter te spreken over zijn tempo. Finn kwam in een groepje terecht van vier rijders, die in gevecht waren voor de tweede plaats. De Pearle Gebben Racing coureur reed een periode op plaats vijf, maar ging in de slotfase in de aanval. Na een aantal goede inhaalacties kwam Finn opnieuw als derde over de finish. Finn: “Deze race ging beter. Ik kon in de slotfase naar voren komen, maar kwam in de laatste ronde net tekort om nog in de aanval te gaan voor plek twee.” Raymond wist in de tweede race zijn tempo ook verder op te schroeven. Dit resulteerde erin dat Raymond in de beginfase kon aanhaken bij een groepje rijders, die hij in de loop van de race iets moest laten gaan. Dat de coureur uit Valthermond als tiende wist te finishen, was een mooie beloning voor zijn weekend met veel progressie in Oschersleben.

In het kampioenschap staat Finn op een tweede plaats, terwijl Raymond elfde staat. De volgende Dutch Supersport ronde van het International Dutch Championship (IDC) staat gepland van 1 t/m 3 juli op de Nürburgring in Duitsland. Dan staan er opnieuw twee wedstrijden op het programma.

Foto credit: Jan Timmerman - JTS Fotografie

Oschersleben 2