facebookinstagram

Niet fitte De Bruin scoort tweede plek in Assen, Meijering negende

Pearle Gebben Racing heeft zich opnieuw goed laten zien tijdens de derde ronde van het Dutch Supersport kampioenschap. Finn de Bruin was niet fit, maar wist toch een nette tweede plaats veilig te stellen. Raymond Meijering scoorde zijn beste seizoensresultaat met een negende plaats.

Ronde 3

De derde ronde van het Dutch Supersport kampioenschap 2022 werd zaterdag 21 mei verreden op het TT Circuit Assen. Zoals gebruikelijk bestond de wedstrijddag uit twee kwalificaties en een wedstrijd. Finn de Bruin begon met een goed gevoel, aangezien hij de voorgaande race had gewonnen. De coureur uit Assen wist zich tijdens de kwalificaties – die op een droge baan werden afgewerkt – met een derde tijd op de voorste startrij te kwalificeren. Zijn Pearle Gebben Racing teamgenoot Raymond Meijering kwam tot een tiende tijd, ondanks dat hij vrijdag in de training gevallen was en daarbij zijn hand bezeerd had.

Finn voelde zich tijdens de kwalificaties al niet helemaal fit en had last van vermoeidheid en hoofdpijn. Na de kwalificaties deed er nog van alles aan om zo fit mogelijk aan de start te verschijnen. Tijdens de eerste zes ronden van de race had Finn weinig last en reed hij op plaats twee kort achter de leider. De laatste fase van de race werd erg zwaar voor de 21-jarige coureur, maar hij wist wel netjes de tweede plaats vast te houden. Door deze uitslag is Finn gestegen van een vijfde naar een derde plaats in het kampioenschap.

Raymond wist zijn beste seizoensresultaat in de Dutch Supersport klasse te scoren. De 29-jarige coureur kwam na de eerste ronde ook als negende door. Vervolgens kwam Raymond – net als bij de vorige race – in gevecht met Leon Stolte. Na meerdere en spannende positiewisselingen wist de Pearle Gebben Racing coureur het duel te winnen en kwam zo na negen ronden als negende over de finish. Aan het einde van de race had de Yamaha-coureur aardig wat last van zijn hand, maar Raymond wist wel voor de derde keer op rij goede punten te scoren.

De vierde ronde van het Dutch Supersport kampioenschap staat gepland van 17 t/m 19 juni op de Motorsport Arena Oschersleben. Op het Duitse circuit worden er twee wedstrijden verreden.

Foto credit: Jan Timmerman – JTS Fotografie