facebookinstagram

Finn de Bruin pakt zijn eerste Dutch Supersport zege na inhaalrace in Assen

Finn de Bruin heeft na een strakke inhaalrace zijn eerste Dutch Supersport race gewonnen op het TT Circuit Assen. Nadat de Pearle Gebben Racing coureur pas zesde lag na de start, wist hij zich met een strak tempo naar de leiding te werken. Raymond Meijering verbeterde zijn pr ruim tijdens de tweede IDC ronde van 2022 en finishte als twaalfde in de race.

Race 2 Foto 1

Zaterdag 7 mei was het tijd voor de tweede ronde van het International Dutch Championship – afgekort IDC – op het TT Circuit Assen. De kwalificaties en race werden onder goede weersomstandigheden verreden. Finn de Bruin wist een 1’45.0 op de klokken te brengen na twee kwalificaties, een tijd die goed was voor een tweede startplek in de Dutch Supersport klasse. De 21-jarige coureur was zelf verre tevreden, mede omdat hij de Yamaha R6 nog niet aan het sturen kreeg zoals hij graag zou willen. Finn was slechts 0.167 seconde langzamer dan de polesitter. Raymond Meijering wist zijn persoonlijk record ruim te verbeteren door een 1’46.9 te noteren in de eerste kwalificatie. De coureur uit Valthermond stond negende na de eerste sessie en eindigde als twaalfde in de gecombineerde uitslag, waardoor Raymond vanaf de vierde startrij aan de race mocht beginnen.

Finn had geen profijt van zijn goede startpositie, want hij ging slechts als vijfde de eerste bocht in en na de eerste sector reed hij pas zesde. De Pearle Gebben Racing coureur begon daarna aan een sterke opmars en wist aan te sluiten bij de vier leiders. Finn draaide de snelste rondetijden en één voor één wist hij de rijders voor hem te passeren. Aan het einde van de vierde ronde had de coureur uit Assen de leiding overgenomen. Finn had meer snelheid en wist iedere ronde iets meer voorsprong te pakken. Na tien ronden kwam Finn als eerste over de eindstreep en het betekende tevens zijn eerste overwinning in de Dutch Supersport klasse.

Net als Finn had Raymond ook geen goede start. De 29-jarige coureur kwam na de eerste ronde als vijftiende door, maar begon daarna ook al snel rijders in te halen. Binnen een paar ronden wist Raymond zich op te werken naar een elfde plaats en kwam toen in gevecht met Leon Stolte. Het werd een mooi duel dat de resterende race zou duren. In de laatste ronde verloor Raymond het gevecht en kwam als hij twaalfde over de finish, waarmee hij opnieuw goede punten scoorde tijdens zijn debuutseizoen voor Pearle Gebben Racing.

De derde ronde van Dutch Supersport kampioenschap staat gepland op zaterdag 21 mei op het TT Circuit Assen.