facebookinstagram

Ongelukkige crash voor De Bruin en Meijering elfde tijdens IDC openingsrace in Assen

Finn de Bruin wist zich als tweede te kwalificeren voor de eerste Dutch Supersport race van 2022. In de race streed de coureur uit Assen voor de winst totdat er een Code60 situatie volgde en hij daarna met een koude band ten val kwam. Raymond Meijering kende een goede eerste race voor Pearle Gebben Racing die hij afsloot met een elfde plaats.

Race 1 Foto 1

 

Zaterdag 9 april was het tijd voor de eerste ronde van het International Dutch Championship, afgekort IDC, op het TT Circuit Assen. De Pearle Gebben Racing coureurs gebruikten de twee dagen ervoor om te trainen op het Drentse circuit, dit gebeurde onder wisselende – maar bovenal natte – baancondities. Ook tijdens de twee Dutch Supersport kwalificaties waren de omstandigheden verraderlijk. De baan was niet kleddernat, maar ook verre van droog. Finn de Bruin en Raymond Meijering gingen hier goed mee om. Finn wist zich als tweede te kwalificeren, terwijl Raymond als vijftiende – in een veld van zevenentwintig rijders - aan zijn eerste Dutch Supersport race in dienst van Pearle Gebben Racing mocht beginnen.

De race werd verreden op een droge baan en Finn kwam goed voor de dag. Finn reed lang op een tweede plaats kort achter de leider op het moment dat er vanwege een crash een Code60 situatie ontstond. Dat betekent dat er maximaal 60 km/h gereden mag worden, maar een aantal rijders voor en achter Finn hielden zich hier niet aan. Dat zorgde voor een lastige situatie. Na het opheffen van de Code60 waren Finn’s banden koud geworden en in poging om zijn achtervolgers achter zich te houden kwam hij in de Strubben ten val. Een bitter eind van een goed eerste weekend van het seizoen.

Raymond kende een sterk begin van de race, want in de eerste ronde wist hij op te klimmen naar de elfde plaats. Vervolgens had de coureur uit Valthermond mooie gevechten voor en nadat de Code 60 situatie had plaatsgevonden. Na negen ronden finishte Raymond kort achter de tiende positie als elfde, waarmee hij goede punten scoorde. “Ik heb genoten van dit weekend. Ik ben zo blij dat ik onderdeel van dit team mag zijn, alles is zo goed geregeld! Dat smaakt zeker naar meer.”, aldus Raymond na afloop.

Verder is Stichting Race Team Drenthe (SRTD), de motor achter Pearle Gebben Racing, trots om een nieuw partnerschap met Duell aan te kondigen. Duell Bike-Center is al jaren verbonden aan het KTM Red Bull Ajo team in de Moto2, Moto3 en MotoE klasse van de Grand Prix en wist daarmee al verschillende wereldtitels te bemachtigen. Het Finse bedrijf is marktleider in Noord-Europa op het gebied van distributie van onderdelen en accessoires voor motorfietsen, ATV, sneeuwscooters en ATV voertuigen. Daarnaast is Duell ook de grootste importeur van vele topmerken kleding, helmen, laarzen en accessoires. Duell was op zoek naar een geschikte partner in het International Dutch Championship, afgekort in IDC. De professionele aanpak en visie van SRTD sluiten perfect aan bij de bedrijfsfilosofie van Duell.

Zaterdag 7 mei staat de tweede IDC ronde van 2022 op het programma. Finn en Raymond zullen dan opnieuw op het TT Circuit Assen gaan strijden voor een goede klassering in de Dutch Supersport klasse.

Race 1 Foto 2


Foto credits: Jan Timmerman – JTS Fotografie