facebookinstagram

Pearle Gebben Racing kijkt uit naar IDC seizoensstart in Assen

Pearle Gebben Racing coureurs Finn de Bruin en Raymond Meijering staan te popelen om aan het seizoen 2022 te beginnen. De voorbereidingen op de eerste race zijn in volle gang. Zaterdag 9 april staat de openingsrace van het Dutch Supersport kampioenschap op het programma en voorafgaand aan deze wedstrijd zullen de Pearle Gebben Racing coureurs nog twee dagen gaan testen op het TT Circuit Assen.

Voorbeschouwing 1

Het seizoen 2022 gaat bijna van start voor Pearle Gebben Racing, het team dat onder de vlag van Stichting Race Team Drenthe valt. Finn de Bruin heeft zijn eerste meters op de motor al weer gemaakt. In maart reisde de coureur uit Assen voor een privétest naar Valencia af. Helaas had Finn te maken met slechte weersomstandigheden, want gedurende de drie trainingsdagen regende het voornamelijk op het Circuit Ricardo Tormo. Tijdens de tweede dag regende het in de middag niet, waardoor de 21-jarige coureur - die dit jaar wil gaan voor een topklassering in het Nederlandse Supersport kampioenschap - nog wel wat ritme kon opdoen op een droge baan.

Ook Raymond Meijering heeft in de werkplaats van Pearle Gebben Racing kennisgemaakt met zijn Yamaha R6 en het complete team voor 2022. Raymond kijkt erg uit naar zijn eerst volledige Dutch Supersport seizoen. “Ik merkte gelijk al dat alles nieuwer is en beter is afgesteld dan mijn eigen R6 waar ik vorig jaar mee reed, dus dat geeft wel extra vertrouwen voor de eerste race van 2022”, aldus de coureur uit Valthermond.

Zaterdag 9 april staat de eerste racedag van het seizoen 2022 op het programma. Na twee kwalificaties gaat zaterdagmiddag om 16:10 uur de Dutch Supersport race van start op het TT Circuit Assen. Donderdag 7 april en vrijdag 8 april gaan Finn en Raymond twee dagen trainen op het Drentse circuit om zo goed voorbereid aan de eerste ronde van het International Dutch Championship te beginnen.

Foto credit (boven): Jan Timmerman – JTS Fotografie

Voorbeschouwing 2