facebookinstagram

Pearle Gebben Racing in 2022 van start met De Bruin en Meijering in het IDC

Pearle Gebben Racing gaat in het seizoen 2022 met twee rijders van start in de Dutch Supersport klasse van het International Dutch Championship. Finn de Bruin is een bekend gezicht binnen het team en zal gaan voor een topklassering in het kampioenschap. Raymond Meijering wordt de teamgenoot van De Bruin en zal ook van start gaan op een Yamaha R6 van het Drentse raceteam.

Pearle Gebben Racing 2022 1

Net als in 2021 gaat Pearle Gebben Racing van start in het International Dutch Championship, afgekort IDC. Finn de Bruin blijft actief binnen het door Stichting Race Team Drenthe (SRTD) ondersteunde team. Ondanks een pittige blessure wist de coureur uit Assen knap als vierde te eindigen in het Dutch Supersport kampioenschap 2021, waarbij hij drie podiumplaatsen wist te scoren. De doelstelling voor het seizoen 2022 is om een plek in de top-drie van het kampioenschap te veroveren en stappen te maken met de motor om in 2023 een volgende stap richting een internationaal kampioenschap te maken.

Daarnaast zal de 21-jarige Finn als pupil uit het SRTD talentenplan ook de eerste meters op een electric superbike maken. Dit is een samenwerking tussen SRTD en het Electric Superbike Team van de Technische Universiteit Twente. “De verduurzaming van de wegracesport is al een tijdje ingezet en daar zijn we graag onderdeel van”, aldus René Moorman namens SRTD.

Raymond Meijering wordt de tweede rijder bij Pearle Gebben Racing en is nieuw binnen het team. De 29-jarige Meijering komt uit Valthermond en is relatief nieuw in de wegracesport. Vorig seizoen liet Raymond in zijn eerste IDC races een mooie progressie zien en wil graag met de ondersteuning van het team kijken hoe hoog hij de lat kan leggen. Voor Raymond geldt als doelstelling dat hij in zijn eerste Dutch Supersport seizoen richting de top-tien wil groeien. Zowel Meijering als De Bruin gaan van start op een Yamaha YZF-R6.

Afhankelijk van de resultaten en de hoe de pandemie zich ontwikkeld wil Pearle Gebben Racing naast het Dutch Supersport kampioenschap graag nog aan een aantal extra evenementen deelnemen in 2022. SRTD en Pearle Gebben Racing gaan er samen met alle partners weer een mooi seizoen van maken!

Pearle Gebben Racing 2022 2