facebookinstagram

Dubbel podium voor Finn de Bruin tijdens seizoensfinale in Assen

Finn de Bruin heeft het Dutch Supersport seizoen 2021 met twee podiumplaatsen afgesloten. De Pearle Gebben Racing coureur deed dit nadat hij vanaf de negentiende startplaats twee sterke inhaalraces had gereden. De coureur uit Assen finishte als tweede en derde in de wedstrijden. Finn is als vierde geƫindigd in het kampioenschap.

Finale 2021 1

 

Pearle Gebben Racing stond zaterdag 2 oktober aan de start tijdens de finaleronde van het International Dutch Championship (IDC) op het TT Circuit Assen. Er stonden dubbele races voor de Dutch Supersport klasse op het programma. De enige kwalificatie van zaterdagmorgen werd verreden op een natte baan, die langzaamaan aan het opdrogen was. Geen omstandigheden die Finn de Bruin goed liggen. De coureur uit Assen wist een negentiende tijd te klokken, waardoor hij vanaf de zevende startrij de races moest aanvangen.

De baan was droog tijdens de eerste race. Finn liet zien dat hij een geweldig tempo heeft in deze omstandigheden. Vanaf een negentiende startplek wist hij in de eerste ronde naar een vierde plaats te rijden. De top-drie was ondertussen al wat weggereden, maar gedurende de race wist de coureur uit Assen naar de tweede en derde coureur te rijden. Met nog ruim twee ronden te gaan wist Finn de tweede plaats over te nemen. Er volgde een zeer spannende slotronde met veel positiewisselingen. Uiteindelijk wist Finn als tweede over de finish te komen: een geweldig resultaat na een indrukwekkende inhaalrace.

Ook na afloop van de tweede race mocht Finn naar het podium. Opnieuw was de baan droog. Deze keer kwam de Yamaha-coureur na de eerste ronde als zevende door. Finn had deze keer iets meer moeit om snel naar voren te komen, doordat hij wat in gevecht kwam met andere rijders. Binnen drie ronden wist hij naar de vijfde plaats te komen. Finn vond aansluiting in de strijd om de laatste podiumpositie. De twee rijders voor Finn raakten elkaar, waardoor de Pearle Gebben Racing coureur de derde plaats kon overnemen. Finn kwam ook in deze positie over de finish, waardoor hij zijn tweede podiumplaats van de dag scoorde. Door deze goede resultaten steeg Finn van de zesde naar de vierde plaats in het kampioenschap.

Pearle Gebben Racing wil iedereen, maar in het bijzonder alle sponsoren, partners en teamleden, enorm bedanken voor het seizoen 2021 waarin we een prachtige stijgende lijn hebben laten zien!

Finale 2021 2