facebookinstagram

Finn de Bruin scoort podiumplaats tijdens Jack’s Racing Day in Assen

Finn de Bruin heeft een knappe podiumplaats gescoorde tijdens de Jack’s Racing Day. Tijdens het grote publieksevenement finishte de Pearle Gebben Racing coureur derde in de tweede BeNeLux Supersport wedstrijd. Volgend weekend staat Finn met een wildcard aan de start in de IDM Supersport 600 klasse op het TT Circuit Assen.

Jack website 1

De Jack’s Racing Day was een perfect evenement voor Pearle Gebben Racing om de sponsoren en partners weer te kunnen uitnodigen op het TT Circuit Assen. Tijdens het grote motor-, auto- en kartevenement vol met spektakel kwam Finn de Bruin in actie in de BeNeLux Trophy, een gecombineerde Superbike en Supersport klasse. De eerste kwalificatie van vrijdagmiddag wil in het water, maar zaterdagmorgen in de tweede kwalificatie was het droog. Finn was in deze training goed onderweg. De Pearle Gebben Racing coureur zette een 1’44.896 op de klokken en deze tijd was goed voor een derde positie in de Supersport klasse. Gecombineerd met de Superbike rijders eindigde Finn als zesde, waardoor hij in de races vanaf de tweede startrij mocht vertrekken.

In de eerste race op zondagmorgen had Finn geen geluk. De baan was nog erg nat in de verkenningsronde en hij ging van start op regenbanden. Echter bleek de baan zeer snel op te drogen. Finn probeerde ondanks het gebrek aan grip zijn tempo zo goed mogelijk op te bouwen en finishte deze race als tiende in de Supersport klasse. In de tweede race was de baan volledig droog. Finn had een goede start, maar kwam daarna in gevecht met een aantal Superbike motoren, waardoor de eerste twee rijders in de Supersport klasse weg konden rijden. Later in de race wist Finn deze Superbike rijders van zich af te schudden en wist hij op plaats drie in de Supersport klasse weg te rijden bij de concurrentie. In de slotfase wist Finn nog een Superbike-rijder, waardoor hij na een goede race als vierde overall en derde Supersport rijder over de finish kwam. Finn scoorde hiermee een mooie en verdiende podiumplaats op zijn thuiscircuit in Assen. Finn: “Ik ben zeer tevreden met het mooie resultaat in de tweede race. Daarnaast hebben we weer stappen gemaakt met de ontwikkeling van de motor. Op naar het IDM in Assen!”

Volgende week komt Pearle Gebben Racing opnieuw in actie tijdens een groot evenement op het TT Ciruit Assen. Finn zal dan uitkomen met een wildcard in de IDM Supersport 600 klasse, een mooie kans voor de coureur uit Assen om zich te meten op een internationaal niveau. Zowel zaterdagmiddag als zondagmiddag wordt er een race verreden. Ook tijdens het IDM Assen is er publiek welkom op de tribunes en in de paddock.

Jack website 2

Foto credits: Henk Teerink