facebookinstagram

Keurige prestatie van Pearle Gebben Racing tijdens 501 van Assen

Finn de Bruin en Ben von Unen hebben een nette zevende plaats gescoord in de 501 van Assen, een endurance race over 111 ronden op het TT Circuit Assen. In startveld met 54 teams vol met Superbike motoren, wist het Supersport 600 team van Pearle Gebben Racing een uitstekende prestatie neer te zetten. 

501 van Assen website 1

Pearle Gebben Racing stond zaterdag 11 juli in samenwerking met Racing School Europe aan de start tijdens de 501 van Assen, een endurance wedstrijd van 111 ronden op het TT Circuit Assen. In eerste instantie zou Finn de Bruin een team vormen met Jim de Goede en Ben von Unen. Echter was Jim een week eerder gecrasht op de Nurburgring en zijn motor was niet gereed voor deze wedstrijd, waardoor het team tijdens de 501 van Assen enkel uit Finn en Ben bestond. Het team wist zich als negende te plaatsen in een veld met vierenvijftig teams, waaronder veel equipes met Superbike motoren, terwijl Finn en Ben met een Yamaha R6 (Supersport 600) aan de start stonden.

Finn mocht de prestigieuze Le Mans start uitvoeren en was gelijk goed weg. Na de eerste ronde reed de coureur uit Assen in zesde positie. Vervolgens reden zowel Finn als Ben meerdere goede stints, waardoor Pearle Gebben Racing zich constant ruim binnen de top-tien in het grote deelnemersveld wist te handhaven. Aangezien de teams regelmatig pitstops moesten uitvoeren om van rijders te wisselen, schommelde de positie van Pearle Gebben Racing constant tussen plaats zes en tien. In de slotfase wist Pearle Gebben Racing na 111 zware ronden een keurige zevende plaats veilig te stellen.

Finn de Bruin: “We mochten vanaf plaats negen starten, waar we tevreden mee waren. De start was goed en kwam als zesde na de eerste ronde door. Ik werkte vervolgens aan mijn ritme. Ik was in gevecht voor de vijfde plaats toen de code 60 vlag kwam. Op dat moment hebben gelijk onze eerste pitstop gedaan. Daarna hebben we beiden goede stints gereden. Toen ik begon aan mijn laatste stint lagen we negende met nog iets meer dan twintig ronden te rijden. Ik heb het gat naar de twee rijders voor mij weten te dichten en ze ruim weten te passeren, waardoor we zevende werden. De laatste tien ronden was het erg doorbijten voor mij. Het tempo was erg hoog in de race en ik heb nog niet de conditie van voordat ik mijn enkel brak. Het was een hele mooie en leuke ervaring en ik hoop om de volgende jaren weer mee te kunnen doen!”

Volgende week (16 t/m 18 juli) racet Finn de Bruin met zijn Pearle Gebben Racing Yamaha opnieuw op het TT Circuit Assen. Dan staan er twee Dutch Supersport wedstrijden van het International Dutch Championship op het programma. Zowel zaterdag als zondag wordt er een wedstrijd verreden.

Foto credit: Henk Teerink

501 van Assen website 2