facebookinstagram

Finn de Bruin zet stijgende lijn op de Nürburgring in

Finn de Bruin heeft zich met een zesde en achtste plaats positief laten zien tijdens de Dutch Supersport races op de Nürburgring. De coureur van Pearle Gebben Racing had tijdens de derde ronde van het International Dutch Championship veel minder last van zijn blessures en dit resulteerde in een mooie progressie qua tempo op de baan.

JTS 6725

Afgelopen weekend kwam Finn de Bruin in actie op de Nürburgring, voor de derde ronde van het International Dutch Championship (IDC). Gelukkig was Finn’s aanzienlijk beter hersteld dan tijdens het vorige evenement in Oschersleben. Vrijdag was de eerste trainingsdag, waarin de Pearle Gebben Racing coureur een mooi stijgende lijn liet zien, die resulteerde in een vijfde tijd in de vrije training. In de kwalificatie begon Finn met een gebruikte in de eerste sessie en met een nieuwe band in de tweede training. In beide kwalificaties wist de coureur uit Assen zijn tijd flink aan te scherpen, al kon hij in de tweede sessie geen ideale ronde maken door veel verkeer op de baan. Finn plaatste zich als zevende voor de races.

Vanaf de derde startrij in een sterk Dutch Supersport met daarin meerdere rijders die ook in andere kampioenschappen actief zijn, had Finn een goede start en kon aanpikken bij de rijders voor hem. Een aantal ronden later kwam hij alleen te rijden in zevende positie. In de laatste ronde schoof Finn nog een plaatsje op vanwege een crash, waardoor hij als zesde de finishlijn passeerde. In de tweede race was Finn’s start iets minder. Hij voelde zich ook niet helemaal fit voor de race, wat zeker niet hielp. Gedurende de race wist de Yamaha-coureur wel zijn ritme steeds beter te vinden en toen in de slotfase de rode vlag kwam, reed Finn op een achtste plaats. Na het blessureleed eerder dit seizoen kan Finn op deze resultaten verder bouwen gedurende de komende wedstrijden.

Finn de Bruin: “Zowel mijzelf fysiek als de motor voelden dit weekend een stuk beter aan. Het tempo was zeker niet verkeerd en we wisten ons constant te verbeteren. De zesde plaats in de eerste race was een goed resultaat. Gedurende het weekend had ik slecht geslapen en tijdens de tweede race voelde ik dat wel. Uiteindelijk niet helemaal tevreden over het resultaat in deze race, maar ik weet als ik 100% fit ben, dat ik nog meer kan laten zien. Op naar de 501 van Assen!”

Volgende week, zaterdag 10 juli, komt Pearle Gebben Racing in actie tijdens de 501 van Assen. Dit is een endurance race over 111 ronden op het TT Circuit Assen. Een spectaculaire race in teamverband met pitstops. Pearle Gebben Racing heeft een team samengesteld in samenwerking met Racing School Europe met rijders Finn de Bruin, Ben van Unen en Jim de Goede. Weer een week later, 16 t/m 18 juli, staat de vierde ronde van het International Dutch Championship gepland op het TT Circuit Assen met daarbij uiteraard ook Pearle Gebben Racing met Finn de Bruin.

Foto credits: Jan Timmerman – JTS Fotografie