facebookinstagram

Finn de Bruin scoort een elfde plaats bij terugkeer tijdens IDC in Oschersleben

Finn de Bruin kwam afgelopen weekend voor het eerst na zijn voetbreuk weer in actie. Op het circuit van Oschersleben bleek dat de Pearle Gebben Racing coureur nog verre van hersteld is. Finn verbeet de pijn en stuurde zijn Yamaha R6 naar een elfde plaats in de eerste Dutch Supersport race. In de tweede race viel de coureur uit Assen vroegtijdig uit.

Oschersleben 1


Finn de Bruin stapte donderdag 17 juni voor het eerst na zijn blessure weer op zijn Yamaha R6 van Pearle Gebben Racing voor een trainingsdag op de Motorsport Arena in Oschersleben. Aansluitend werd de tweede ronde van het International Dutch Championship (IDC) verreden op het Duitse circuit. Voor de coureur uit Assen was het de eerste trainingsdag zeker weer even wennen, maar wist hij ook al stap voor stap zijn tempo op te voeren. Eerst reed Finn nog met een brace om zijn voet, maar al snel bleek dat rijden zonder brace voor hem prettiger was.

Een dag later was de vrije training en eerste kwalificatie van de Dutch Supersport klasse in Oschersleben. Na een dag trainen had Finn duidelijk wat meer pijn aan zijn voet. De Yamaha-coureur wist in de eerste kwalificatie wel een mooie stap voorwaarts te maken en zette een negende tijd. Zaterdagmorgen in de tweede kwalificatie was de pijn minder en kon Finn zijn tijd met vier tienden te verbeteren. De 20-jarige coureur was graag nog iets sneller gegaan, maar gedurende de sessie had hij constant wat last van verkeer, waardoor hij geen perfect rondje kon rijden. Finn kwalificeerde zich als elfde voor de races.

Finn had zaterdagmiddag een goede start in de eerste race en kwam gelijk naar plaats negen. De Pearle Gebben Racing coureur wist in de beginfase aan te haken bij de strijd om de laatste podiumplaats, maar deze club rijders hij in loop van de race laten gaan. In de tweede helft van de race begon Finn’s voet flink op te spelen, maar hij hield tot het einde vol. Finn finishte als elfde en nog belangrijker; hij heeft weer een volledige race in de benen na zijn blessure.

Ook in de tweede race kwam Finn goed van de plek en streed hij in een groepje van drie rijders om de negende plaats. Na drie dagen racen, werd de pijn in de voet gedurende de race te hevig, waardoor het na negen ronden niet meer ging. Finn ging daarom de pitstraat binnen. Helaas een nulscore, maar wel heel begrijpelijk gezien de omstandigheden. Nu gaat Finn zich focussen om verder te herstellen richting de komende races. De volgende ronde van het Dutch Supersport kampioenschap staat gepland in het weekend van 2 t/m 4 juli op de Nürburgring in Duitsland. Op het circuit in de Eifel worden dan opnieuw twee races verreden.

Finn de Bruin: “Het voelt goed om weer terug te zijn, al was de voet zeker nog erg pijnlijk. Ik denk dat we gezien de omstandigheden tevreden mogen zijn over het verloop van het weekend. Het belangrijkste was om ritme op te doen. Hier zijn we in de eerste race goed in geslaagd door de race te finishen, maar in de tweede race ging het na negen ronden niet meer. Ik kon bijna niet meer schakelen. Nu is het zaak om de enkel rust te geven. Over twee weken gaan we naar de Nürburgring en het doel is dan om ons tempo verder op te schroeven!”

Oschersleben 2

Foto credits: Jan Timmerman – JTS Fotografie