facebookinstagram

Finn de Bruin mist Dutch Supersport seizoensopener in Assen

Helaas moet Finn de Bruin de eerste Dutch Supersport race van zaterdag 5 juni aan zich voorbij laten gaan. De linkervoet van de Pearle Gebben Racing coureur is nog onvoldoende hersteld om aan de seizoensopener van het International Dutch Championship (IDC) deel te nemen. De focus voor Finn ligt nu op de tweede ronde van het seizoen, die van 18 t/m 20 juni gepland staat in Oschersleben.

JTS 9548

Ter voorbereiding op de eerste ronde van het Dutch Supersport kampioenschap ging Finn de Bruin half mei naar het circuit van Mugello in Italië om daar met Racing School Europe te gaan trainen. Helaas verliep deze training compleet anders gehoopt. Het was nat tijdens de eerste dag en in de derde ronde werd Finn zonder enige waarschuwing met een highsider van zijn motor geslingerd. Helaas bleek de fysieke schade niet mee te vallen. De coureur uit Assen liep zowel een breuk in zijn rechter als linkervoet op.

Op dat moment leek het al zeer onwaarschijnlijk dat de Pearle Gebben Racing coureur zou kunnen starten zaterdag 5 juni tijdens de eerste ronde van het International Dutch Championship in Assen. Echter ging het herstel van de rechtervoet erg snel ook de linkervoet mocht afgelopen dinsdag al uit het gips. Finn kreeg een brace om zijn linkervoet. In de afgelopen dagen werd er druk overlegd of het wel of niet mogelijk zou om te racen. De voet van Finn bleek nog erg stijf te zijn, waardoor het eigenlijk onverantwoord zou zijn om te starten.

In goed overleg tussen de 20-jarige coureur en het team is er besloten om niet deel te nemen aan de eerste race en de focus te verleggen naar de tweede ronde van het Dutch Supersport seizoen, die van 18 t/m 20 juni wordt verreden op het circuit van Oschersleben in Duitsland.

Finn de Bruin: “Het gaat jammer genoeg niet lukken om te racen. De voet is nog te stijf en ik weet niet hoe het gaat tijdens het rijden. We hadden nog wat twijfel na de uitspraak van de arts, die aangaf ik weer zou mogen rijden. Gedurende deze week ben ik er zelf achter gekomen dat het natuurlijk ook mogelijk moet zijn om te racen en ik heb nog niet het gevoel dat ik mijn voet goed kan gebruiken op de motor. Aangezien de races in Oschersleben al over twee weken zijn, hebben we samen met het team het besluit genomen om de race van dit weekend over te slaan. Het is erg jammer, aangezien het morgen de eerste race van het seizoen is, na een lange periode van uitstel. We gaan over een week proberen om nog ergens te trainen zodat we helemaal klaar zijn voor Oschersleben!”

Foto credit: Jan Timmerman - JTS Fotografie