facebookinstagram

Finn de Bruin bouwt ritme op tijdens tweedaagse test in Assen

Het seizoen 2021 is begonnen voor Pearle Gebben Racing. Afgelopen weekend werkte coureur Finn de Bruin een tweedaagse test af op het TT Circuit Assen. Gedurende de trainingsdagen werkte de 20-jarige Drent aan zijn ritme en wist hij zijn tempo steeds verder op te schroeven. Ondanks de koude baantemperaturen sloot Pearle Gebben Racing de test met een goed gevoel af.

JTS 6921

Vrijdag 9 april maakte Finn de Bruin zijn eerste meters van 2021 op de Yamaha R6 van Pearle Gebben Racing. Het team zou dinsdag en woensdag ook al in actie komen, maar deze trainingsdagen werden vanwege het slechte weer afgelast. Tijdens de eerste trainingsdag kon de 20-jarige coureur woonachtig in Assen vier sessies rijden. Drie sessies waren op een droge baan en één sessie op een nat TT Circuit Assen. Het doel voor Finn was om te wennen aan deze voor hem nieuwe Yamaha R6 en ritme op te bouwen. Ondanks de koude weersomstandigheden was het gevoel goed en sloot Finn de testdag met een tevreden gevoel af.

De eerste ronde van de Dutch Supersport klasse van het International Dutch Championship (IDC) zou zaterdag 10 april verreden worden. Vanwege de huidige coronamaatregelen mogen er nog geen wedstrijden georganiseerd worden en daarom werd deze racedag omgezet naar een trainingsdag. Finn kon samen met zijn Dutch Supersport collega’s drie sessies rijden. De coureur van Pearle Gebben Racing ging tijdens verder waar hij een dag eerder gebleven was. In de tweede sessie van de dag wist hij een flinke stap te maken en maar liefst tweeënhalve seconde van zijn tijd af te halen. Het gevoel op de door Ten Kate Racing Products getunede Yamaha R6 werd alsmaar beter.

Voor de derde sessie stond er een racesimulatie op het programma. Helaas begon het aantal minuten voor de start licht te regenen. Hierdoor was het te nat om met slicks naar buiten te gaan, maar te droog om met regenbanden te rijden. Hierdoor besloot de coureur in overleg met zijn team om geen risico’s te nemen en niet naar buiten te gaan. Gezien de gemaakt progressie gedurende de testdagen kijkt Pearle Gebben Racing met vertrouwen uit naar de eerste wedstrijd.

De eerste Dutch Supersport race van het International Dutch Championship (IDC) staat gepland voor zaterdag 8 mei op het TT Circuit Assen.

Testdag 2

Finn de Bruin: “Het eerste weekend racen zit er weer op. Wat eerst een race-evenement zou zijn, was nu een training geworden. We begonnen vrijdag de dag met wat tegenslag. De eerste sessie werd ik na vier ronden van de baan gehaald wegens een te luide motor. Na een aantal aanpassingen konden we weer de baan op voor de tweede sessie. Hierin verbeterde ik mij direct en bleef ook het geluid onder het toegestane niveau. De derde sessie hebben we nog droog kunnen rijden en de vierde sessie werd de eerste regensessie van het seizoen. Op de zaterdag begonnen we met koud weer en een 90% droge baan. We hadden na vrijdag een aantal dingen aan de motor aangepast en deze pakten direct goed uit. Tijdens de tweede sessie hebben we nog een aantal aanpassingen doorgevoerd en ook deze pakten goed uit. Zo maakten we grote stappen per sessie en zitten we al bijna op het niveau van vorig jaar.”

Foto credits; Jan Timmerman – JTS Fotografie

Testdag 3