facebookinstagram

Pearle Gebben Racing met Finn de Bruin op jacht naar succes in Dutch Supersport

Stichting Race Team Drenthe presenteert Finn de Bruin als coureur van Pearle Gebben Racing voor het seizoen 2021. De Assenaar zal gaan rijden met een door Ten Kate Racing Products getunede Yamaha R6 in de Dutch Supersport klasse van het International Dutch Championship.

Foto met Finn de Bruin

Finn de Bruin is allesbehalve een onbekende voor Stichting Race Team Drenthe (SRTD). De 20-jarige coureur geboren en opgegroeid in Julianadorp reed in 2017 en 2018 voor Pearle Gebben Racing in de Yamaha R3 Cup. In 2018 pakte Finn de titel. Vervolgens maakte hij in 2019 de overstap naar de WK Supersport 300 klasse. Het werd een seizoen vol met tegenslagen. Afgelopen jaar reed de Drent, die tegenwoordig woonachtig is in Assen, in de ONK SuperCup 600 klasse van de OW Cup. Finn reed met een eigen team op een overjarige Yamaha R6 naar een vierde positie in de eindstand. Maar nog belangrijker; de coureur vond zijn plezier in het racen weer terug.

SRTD is Finn altijd op de achtergrond blijven ondersteunen. Door de koerswijziging van Pearle Gebben Racing naar het International Dutch Championship (IDC, voorheen OW Cup) in het seizoen 2021, is Finn de aangewezen coureur om binnen het team in actie te komen op de Yamaha R6. Met beter materiaal in een professioneel team gaat Finn voor podiumplaatsen en overwinningen in de Dutch Supersport klasse. De eerste race van het IDC kampioenschap staat gepland op zaterdag 10 april op het TT Circuit Assen.

Finn de Bruin: “Ik ben erg blij met deze kans van SRTD om met de Yamaha R6 getuned door Ten Kate Racing Products uit te komen in de Dutch Supersport klasse van het IDC. Vorig jaar ging het met een oude motor erg goed in deze klasse. Het doel voor dit jaar is simpel; we gaan voor overwinningen en de titel. Het team heeft voldoende kennis en ervaring en samen met Ten Kate, denk ik dat we een erg goed pakket hebben. Ik kijk erg uit naar de eerste race op het TT Circuit Assen!”

René Moorman namens het bestuur van SRTD: “Na een teleurstellend jaar in de WK Supersport 300 klasse was Finn zijn plezier in het racen even kwijt. Wij als SRTD zijn Finn vorig jaar zijdelings blijven steunen en hebben hem één opdracht gegeven; ga terug naar je basis en vindt je plezier in het racen terug. Finn werd uiteindelijk met een glimlach vierde in het kampioenschap. Dit is voor ons de reden om dit jaar samen door te gaan. Aan het talent ligt het niet. Wij hebben er alle vertrouwen in, dat we dit jaar mee kunnen strijden om de podiumplaatsen en kijken uit naar een succesvol 2021!”