facebookinstagram

Pearle Gebben Racing kiest voor het Nederlandse IDC kampioenschap in 2021

Pearle Gebben Racing gaat in 2021 niet van start in het Duitse IDM kampioenschap, maar kiest voor het Nederlandse IDC kampioenschap. Het bestuur van Stichting Race Team Drenthe heeft dit besluit genomen op basis van de vele vraagtekens die het coronavirus ook voor het komende seizoen met zich meebrengen. Pearle Gebben Racing hoopt korte termijn hun rijders voor de IDC Supersport klasse te presenteren.

Fotos Pearle Gebben 1

 

Stichting Race Team Drenthe (SRTD) is voorafgaand aan het seizoen 2016 opgestart met als doel om jonge rijders via Pearle Gebben Racing de kans te geven om door te stromen naar het wereldkampioenschap. Pearle Gebben Racing groeide in de afgelopen jaren snel in kwaliteit en omvang. De afgelopen twee seizoenen kwam het team met drie rijders uit in het sterke Duitse IDM kampioenschap. Een competitie dat gezien wordt als een goede opstapmogelijkheid naar het WK.

Het jaar 2020 bracht voor een ieder de nodige uitdagingen met zich mee. Voor Pearle Gebben Racing was dat niet anders. Ook voor het seizoen 2021 zijn er nog steeds veel vraagtekens. Denk daarbij aan reisbeperkingen, quarantaineregels en ook de mogelijkheid om partners toe te laten op het circuit.

Het team denkt niet aan stoppen. Daarom is er gekozen om in 2021 als Pearle Gebben Racing van start te gaan in het International Dutch Championship. Het voordeel van deze competitie dat de wedstrijden grotendeels op het TT Circuit Assen verreden worden en dat er op korte termijn weer toeschouwers en sponsoren ontvangen kunnen worden in de eigen VIP-box. Zaken die moeilijker zouden zijn, wanneer er gekozen zou worden voor het IDM kampioenschap met voornamelijk races in Duitsland.

Het achterliggende plan van SRTD en Pearle Gebben Racing is om nu in 2021 één stap terug te doen, en wanneer de mogelijkheden het toelaten, om in 2022 weer stappen vooruit te kunnen zetten. De ambitie is om weer terug te keren naar in het IDM kampioenschap of wereldkampioenschap.

Pearle Gebben Racing zal in het seizoen 2021 uitkomen in de Dutch Supersport klasse. Op korte termijn hoopt het team de rijders bekend te kunnen maken.

Foto credit: Damon Teerink