facebookinstagram

Pearle Gebben Racing scoort met Bijman sterke resultaten in Hockenheim

Ruben Bijman heeft tijdens de IDM seizoensfinale in Hockenheim een sterke indruk achtergelaten. Ruben eindigde in beide IDM Supersport 300 races binnen twee tienden van de winnaar als derde en vierde. Jef Van Calster werd vierentwintigste en zevenentwintigste. Voor Dion Otten werd het een ongelukkig einde van een sterk debuutseizoen in de IDM Supersport 600 klasse.

Hockenheim Ruben

De trainingsdagen van de IDM seizoensfinale op de Hockenheimring werden afgewerkt in de wisselende weersomstandigheden. Tijdens de droge vrije trainingen liet Dion Otten al een goede indruk achter met een achtste en twaalfde tijd. In de eerste kwalificatie was de baan nat. Dion had met zijn Yamaha R6 nog niet eerder in de regen gereden. De Assenaar had weinig moeite om zich aan te passen, want hij zette een zesde tijd op de klokken. Gedurende de tweede kwalificatie droogde de baan steeds verder op. Dion hield het hoofd koel in deze lastige omstandigheden en klokte een elfde tijd. Ruben Bijman was ook sterk in de IDM Supersport 300 trainingen. Zowel op het droge als natte baan stond Ruben er goed bij. Na de vrije trainingen was de coureur uit Lopik vijfde en na de kwalificaties zesde, waardoor hij vanaf de tweede startrij mocht beginnen. Jef Van Calster kende ups en downs gedurende de trainingen en mocht als eenendertigste de wedstrijden aanvangen.

Ruben vierde tijdens de racedag zijn zeventiende verjaardag. Dit beloonde de Yamaha-coureur bijna met een podium in de eerste race. Ruben liet zich goed van voren zien in de kopgroep van maar liefst twaalf rijders. In de laatste ronde wist hij zich knap naar voren te werken en finishte als vierde. Het verschil met de winnaar was slechts 0.132 seconde. Ook in de tweede race bleef er een enorme kopgroep bij elkaar. Ruben sloeg opnieuw in de slotfase toe en kwam weer nipt achter de kop als vierde over de finish. Afloop van de race werd er een rijder voor Ruben gediskwalificeerd, waardoor hij opschoof naar de derde plaats in de wedstrijd. Jef kwam als vierentwintigste over de finish in de eerste race, nadat hij het duel met een Duitse collega had gewonnen. In de tweede race wist de 14-jarige Belg zijn tempo te verhogen en finishte hij als zevenentwintigste. 

Dion kreeg helaas niet het einde van het seizoen die hij verdiende. De omstandigheden in de eerste race waren tricky. Er was een droge lijn, maar daarnaast was het nog nat. Na een goede openingsfase had hij op een zevende plaats de jacht ingezet naar de kopgroep. Eén foutje werd keihard afgestraft. Dion kwam op de witte lijn in de eerste bocht en ging onderuit. De Assenaar landde opnieuw op zijn hoofd, waardoor het onverantwoord was om van start te gaan in de tweede race. Wel moeten wij als team en zeker Dion, niet vergeten dat hij mag terugkijken op een sterk debuutseizoen in de IDM Supersport 600 klasse!

Hockenheim Dion

Dion Otten: “In de trainingen hadden we een goede snelheid, zowel op een droge als natte baan. De omstandigheden waren tricky in de eerste race, maar ik probeerde het goed op te bouwen. Ik kwam steeds verder naar voren. Helaas werd één foutje keihard afgestraft. Ik had na de crash weer last van mijn hoofd. Het was daarom niet verantwoord om te starten in de tweede race. We moeten niet vergeten dat we mooie dingen hebben laten zien dit jaar in mijn eerste seizoen in de 600cc klasse. Ik wil het team daarvoor super bedanken!”

Ruben Bijman: “We kunnen terugkijken op twee sterke races. Het was niet makkelijk om in de grote kopgroep naar voren te komen en we hebben het met onze motor duidelijk moeilijk tegen de concurrentie. In de slotfase kon ik beide keren toeslaan en naar voren komen. Het verschil met de kop was heel klein, maar beide keren net als vierde gefinisht. Ik wil het team bedanken, want ze hebben keihard gewerkt. Niet alleen dit weekend, maar het hele seizoen; erg bedankt!”

Jef Van Calster: “Het was best een lastig weekend in de wisselende omstandigheden. In de tweede kwalificatie een stevige crash gehad op een natte baan, waar ik aan het einde van de tweede race toch wel wat last van had. Over de eerste race was ik niet tevreden. Over het eerste deel van de tweede race was ik meer tevreden. Het was een leerzaam eerste IDM seizoen bij Pearle Gebben Racing!”

Hockenheim Jef