facebookinstagram

Veel progressie bij Pearle Gebben Racing rijders tijdens IDM Sachsenring

Dion Otten heeft een keurige prestatie neergezet door tweemaal negende te worden in de IDM Supersport 600 races op de Sachsenring. Ruben Bijman scoorde een vierde plaats in de IDM Supersport 300 klasse. Er was meer mogelijk voor de 16-jarige coureur, maar hij kende weinig geluk in de races. Jef Van Calster finishte tweemaal als negenentwintigste.

Sachsenring 1

De tweede ronde van het IDM kampioenschap 2020 werd op een maandag en dinsdag verreden. De Pearle Gebben Racing rijders hadden nog niet eerder hun motoren op de Sachsenring gereden. De trainingsdag stond dan ook in het teken van de baan snel onder de knie krijgen en ook snel op tempo zien te komen. Dion Otten deed dat keurig in de IDM Supersport 600 categorie. De Assenaar plaatste zich als elfde voor de wedstrijden. Ruben Bijman mocht na een sterke slotronde in de eerste kwalificatie op de zesde startpositie plaatsnemen in de IDM Supersport 300 wedstrijden. Jef Van Calster wist ook zijn snelste rondetijd telkens te verbeteren en plaatste zich als drieëndertigste voor de races.

Ook in de races leverde Dion een uitstekende prestatie. De 17-jarige coureur was pas bezig aan zijn tweede race-evenement in de 600cc klasse, maar daar was weinig van te merken. Dion reed in de eerste race naar een negende plaats. In de slotfase wist hij nog bijna aan te haken bij het gevecht om plaats zeven. Ook in de tweede race reed Dion een keurige wedstrijd, die opnieuw eindigde op een negende plaats. Knappe klassering van de nieuwkomer in deze sterke klasse.

Ruben zette zijn stijgende lijn door in de wedstrijden. In de eerste race maakte hij deel uit van de kopgroep van zes rijders die gingen strijden om de winst. In de voorlaatste ronde kwam er een rijder voor Ruben ten val, die hij voor geen mogelijkheid kon ontwijken. Op hoge snelheid kwamen beide rijders ten val. De rode vlag kwam uit en Ruben werd als vierde geklasseerd in de einduitslag. In de tweede race was Ruben misschien nog wel beter onderweg in de kopgroep, totdat hij na een aantal ronden werd aangetikt en crashte. Jef wist zijn beste rondetijd eerst in race één en vervolgens in race twee verder te verbeteren. Ook wist de jonge Belg wat plaatsen te winnen en passeerde beide malen als negenentwintigste de finishlijn.

Pearle Gebben Racing gaat nu direct door naar de Lausitzring, waar komend weekend (11 t/m 13 september) de derde ronde van het IDM kampioenschap verreden zal worden.

Dion Otten: “Overall ben ik harstikke tevreden over dit weekend! We hebben flinke stappen gemaakt op een voor mij bijna nieuw circuit. Elke sessie gingen we sneller en twee negende plaatsen zijn gewoon goed als nieuwkomer in dit sterke veld. De samenwerking met het team is top en samen wisten we de afstelling telkens verder te verbeteren. Nu door naar de Lausitzring; ik kijk er naar uit!”

Ruben Bijman: “We hadden niet getest op de Sachsenring, dus tijdens de trainingen moesten we snel stappen maken. Ik was blij met mijn zesde startplaats. In de races voelde ik mij beide keren super. Ik had mijn tactiek klaar voor het einde van de eerste race. Toen Melvin (van der Voort) viel kon ik geen kant meer op. In de tweede race kon ik nog makkelijker mijn tijden draaien, totdat ik werd geraakt en crashte. Heel erg balen, maar ik heb laten zien dat ik bij de top behoor. Ik ben klaar voor de Lausitzring!”

Jef Van Calster: “De Sachsenring was een compleet nieuw circuit voor mij. Het belangrijkste was om iedere sessie vooruitgang te boeken en dat is goed gelukt. In de races heb ik beide keren een mooie strijd gehad en als negenentwintigste gefinisht. Dit weekend naar de Lausitzring, opnieuw een nieuw circuit. Ik kijk er naar uit!”