facebookinstagram

Pearle Gebben Racing aan het testen en introduceert Iwema Challenge

Wanneer de eerste wedstrijden verreden kunnen worden is nog onduidelijk, maar Pearle Gebben Racing is de trainingen op het circuit langzaam weer aan het hervatten. Komende week gaat het Drentse team testen op het circuit van Zolder. In deze rustige periode bezoekt teammanager Jasper Iwema met de rijders diverse partners en maakt mooie vlogs met de “Iwema Challenge”.

 

Eind februari en begin maart hebben Dion Otten, Ruben Bijman en Jef Van Calster een succesvolle eerste test afgewerkt in Spanje. Vervolgens werd het lang rustig op de circuits vanwege de corona-uitbraak. Achter de schermen was Pearle Gebben Racing druk bezig om de trailer terug te krijgen vanuit Spanje en in de werkplaats werden voorbereidingen getroffen op het raceseizoen.

In mei kwam er het signaal dat de rijders hun trainingen mochten hervatten. Dion en Ruben kwamen in actie op de TT Junior Track in Assen met hun Supermoto en tijdens een KNMV testdag op het Politie Circuit in Lelystad met de Yamaha R6 en R3. Jef heeft ondertussen ook weer getraind in België. Komende donderdag (11 juni) gaan Ruben en Jef trainen op het circuit van Zolder in België. Dion is daar helaas niet bij. De jonge coureur uit Assen brak zijn schippersbotje in de arm na een crash op de TT Junior Track. We wensen Dion heel veel beterschap!

Om in deze rustige periode toch in beeld te blijven met de rijders en de partners van het team de aandacht te geven die zij verdienen, heeft teammanager Jasper Iwema iets origineels bedacht; de Iwema Challenge. Dion en Ruben bezoeken voor een challenge samen partner van het team, waarbij ze van Jasper een opdracht krijgen. Zo werd er bij Pearle de Grand Prix of Mexx Eyes gehouden, waarbij de rijders geblinddoekt het circuit van Hockenheim moesten tekenen. Jasper heeft de Iwema Challenge verwerkt in zijn vlogs. Ook komt Jef uiteraard voorbij, maar hij kon vanwege de huidige situatie niet op locatie aanwezig. Onderstaand zijn de eerste vlogs te bekijken van de Iwema Challenge.

VLOG 1 "IWEMA CHALLENGE": https://www.youtube.com/watch?v=9CrdOmbQ4v0
VLOG 2 "IWEMA CHALLENGE": https://www.youtube.com/watch?v=_Rivp1FhTPw&t=338s

 

Dion 1

Foto credit: Van der Tuuk Fotografie