facebookinstagram

Pearle Gebben Racing met Bijman van start tijdens WorldSBK Assen

Pearle Gebben Racing zal in actie komen tijdens het World Superbike evenement op het TT Circuit Assen. Ruben Bijman heeft namens de KNMV een wildcard gekregen voor de World Supersport 300 klasse. Het evenement wordt van 17 t/m 19 april georganiseerd op het thuiscircuit van het Drentse team.

1 1149

 Het WorldSBK kampioenschap bestaat net als in de Grand Prix uit drie WK-klassen. Naast de World Superbike, World Supersport is er sinds een aantal jaren ook een World Supersport 300 kampioenschap. In deze sterke competitie met veel jonge talenten doen maar liefst ruim 50 rijders mee. Het is in deze klasse dus al een hele presentatie om je te kwalificeren bij de 36 rijders die zich plaatsen voor de hoofdwedstrijd.

In het weekend van 17 t/m 19 april komt het WorldSBK kampioenschap naar het TT Circuit Assen. De KNMV mocht voor dit evenement twee wildcards aanwijzen voor de World Supersport 300 wedstrijd. Onze coureur Ruben Bijman heeft één van deze wildcards gekregen en daardoor staat Pearle Gebben Racing aan de start tijdens dit grote evenement op hun thuiscircuit. De 16-jarige Ruben heeft vorig jaar een mooie stijgende lijn laten zien in het IDM, iets wat hij komend seizoen wil doortrekken. Nu krijgt Ruben op zijn thuiscircuit ook de kans om te laten zien waar hij staat op WK-niveau.

Ruben Bijman: “Ik ben echt heel blij dat ik mijn debuut kan gaan maken in het WK! Dit is voor mij een droom die uitkomt. Het is mooi dat wij als gehele team al eens mogen proeven aan dit niveau. Natuurlijk ga ik alles geven en wil ik zo hoog mogelijk eindigen, daar ga ik ook alles aan doen. Alleen ons doel is leren en beter worden, en zo ga ik het weekend in. En als we leren en beter worden gaan de prestaties ook omhoog. We gaan er een mooi weekend van maken!”

Het voorseizoen voor Pearle Gebben Racing staat op punt van beginnen, want vanaf aanstaande vrijdag (28 februari) zal de nieuwe samenstelling met Dion Otten, Ruben Bijman en Jef Van Calster voor het eerst gaan testen in Spanje.

Foto credit; Damon Teerink