facebookinstagram

Pearle Gebben Racing en Ruben Bijman verlengen succesvolle samenwerking in het IDM

Ruben Bijman zal ook in 2020 te zien zijn op de Yamaha R3 van Pearle Gebben Racing in de IDM Supersport 300 klasse. De 16-jarige coureur maakte vorig jaar veel progressie en behaalde zes podiumscores, waardoor hij als vijfde eindigde in het klassement. Komend seizoen wil Ruben strijden om de voorste plaatsen in het IDM kampioenschap.

Fotograaf Damon Teerink

Ruben Bijman maakte in 2019 op 15-jarige leeftijd zijn debuut voor Pearle Gebben Racing in de IDM Supersport 300 klasse. De coureur uit Lopik begon gelijk met top-tien klasseringen, maar hij begon zich na een aantal evenementen al snel te bemoeien om de voorste plaatsen. In totaal scoorde Ruben afgelopen seizoen zes podiumklasseringen, waardoor hij tot de laatste wedstrijddag aanspraak maakte op de titel. Uiteindelijk eindigde Ruben als vijfde in het kampioenschap.

De samenwerking tussen Pearle Gebben Racing, dat ondersteunt wordt door Stichting Race Team Drenthe en Ruben was uitstekend bevallen, waardoor beide partijen het er al snel over eens waren om de overeenkomst met een seizoen te verlengen. Ruben zal daardoor ook in het seizoen 2020 uitkomen op de Yamaha R3 van het Drentse team.

Ruben Bijman: “Ik ben heel erg blij dat ik weer voor Pearle Gebben Racing ga rijden! Vorig jaar hebben we een fantastisch jaar gedraaid met veel progressie. Het was niet alleen op de baan, maar ook naast de baan geweldig en we hebben veel lol beleefd. Ik ben heel blij dat het team mij deze kans geeft om weer in de IDM Supersport 300 klasse uit te komen. Ons doel is om te gaan voor de titel en om ons klaar te stomen voor het WK. Ik ben al keihard aan het trainen om dit seizoen nog sterker en fitter aan de start te verschijnen!”

Bestuurslid Stichting Race Team Drenthe – Rene Moorman: “Als stichting zijn we blij dat Ruben nog een extra jaar in de IDM Supersport 300 gaat rijden en natuurlijk vinden wij het prachtig dat hij zal uitkomen voor Pearle Gebben Racing! We willen graag jongens klaarstomen voor het WK, zoals we dat eerder ook met Dennis Koopman en Finn de Bruin hebben gedaan. Ruben heeft vorig jaar enorme stappen voorwaarts gemaakt en goede resultaten gescoord. We willen deze parel graag komend jaar laten rijpen voor de stap naar het WK!”

Foto credits: Damon Teerink & Henk Teerink