facebookinstagram

Pearle Gebben Racing en Dion Otten vanaf 2020 Drentse racecombinatie

Pearle Gebben Racing kan met trots de eerste rijder presenteren voor het seizoen 2020 in de vorm van Dion Otten. De 16-jarige coureur afkomstig uit Assen zal gaan uitkomen in de competitieve IDM Supersport 600 klasse. Deze nieuwe Drentse combinatie gaat voor een meerjarige samenwerking en de ambitie is om samen door te groeien naar WK-niveau.  

Foto credits Van der Tuuk fotografie 1

Stichting Race Team Drenthe (SRTD) ondersteunt Pearle Gebben Racing vanaf het seizoen 2016 met hun race activiteiten. Afgelopen seizoen kwam Pearle Gebben Racing uit met drie rijders in het sterke Duitse IDM kampioenschap en dat zijn ook de plannen voor het seizoen 2020. Dion Otten is de eerste coureur die het team voor het nieuwe seizoen kan presenteren. Het is een langgekoesterde wens van Stichting Race Team Drenthe om een talentvolle Drentse coureur onder te brengen bij Pearle Gebben Racing. 

De ambities van de 16-jarige coureur en Pearle Gebben Racing sluiten ook perfect op elkaar aan. Dion reed vorig jaar in de WK Supersport 300 klasse, waarin hij ondanks veel pech en blessureleed, indruk maakte met sterke races en meerdere top-tien klasseringen. Het lange postuur van Dion past echter veel beter bij een Supersport 600 machine en daarom heeft hij ervoor gekozen om de stap te maken naar de Yamaha R6 van Pearle Gebben Racing in de IDM Supersport 600 klasse. Het IDM is niet onbekend voor Dion, want in 2018 werd hij vice-kampioen in de IDM Supersport 300 categorie.

Beide partijen hebben gezamenlijk een meerjarenplan uitgestippeld. Het seizoen 2020 zal gezien worden als een leerjaar om de nieuwe motor in deze nieuwe klasse onder de knie te krijgen. Een stijgende lijn laten zien is het belangrijkste doel voor Dion in 2020. De ambities voor Pearle Gebben Racing en Dion zijn om binnen een aantal seizoenen gezamenlijk door te groeien naar de WK Supersport 600 klasse.

Dion Otten: ‘Ik vind het geweldig om deze kans te krijgen. Aan het einde van het seizoen zaten we er al over te denken om de overstap te maken naar de 600 en toen ik dit aanbod kreeg kon ik daar bijna geen nee tegen zeggen. De stichting en het team hebben mij echt overtuigd met hun plannen. Ik denk dat dit het juiste moment is voor mij om de overstap te maken en ik ben er daarom ook heel blij mee. Ook denk ik dat het heel veel voordelen heeft, een Drents team met een Drentse coureur. Het is dichtbij en als er iets is kan ik zo even langskomen. Ik wil hiervoor al mijn trouwe sponsoren bedanken die dit mogelijk hebben gemaakt, zonder hun was dit nooit mogelijk!’

Bestuurslid Stichting Race Team Drenthe - Rene Moorman: De SRTD fungeert al drie jaar als brug tussen het bedrijfsleven en de top van de motorsport. Met Dion als rijder uit de regio hopen we nog meer regionale bekendheid te krijgen. Het is natuurlijk geweldig een talentvolle Drent te mogen ondersteunen in zijn weg naar een internationale carrière. Wij gaan er dan ook alles aan doen om het netwerk uit te breiden en samen deze droom waar te maken.”

Foto credits: Van der Tuuk Fotografie