facebookinstagram

Dubbel podiumsucces in Oschersleben

Afgelopen weekend vonden in Oschersleben de negende en tiende races van het IDC-seizoen plaats. Finn, die eerder dit jaar vanwege een blessure de Duitse races had moeten missen, was vastbesloten om dit weekend een goed resultaat neer te zetten.

A1D3E71F 8192 4CE1 83B5 40996F800B29

Het weekend begon op vrijdag met meerdere vrije trainingssessies voor Leon en Finn, waar ze samen met het team werkten aan het vinden van de juiste setup. Leon merkte op dat er aan het begin nog veel werk te doen was, maar coureurs en monteurs werkten samen om geleidelijk vooruitgang te boeken. 

Na een intensieve vrijdag was het zaterdag tijd voor de twee kwalificaties. In de eerste kwalificatie wist Leon zich te kwalificeren voor de vierde positie en Finn voor de vijfde positie. Finn zette in de eerste kwalificatie zijn snelste tijd van de dag neer, slechts 0.015 seconden verwijderd van zijn persoonlijk record. Leon wist zijn tijd te verbeteren in de tweede kwalificatie. De kwalificatietijden zaten dicht bij elkaar, wat een spannend vooruitzicht bood voor zondag. Door de gecombineerde uitslag van kwalificatie één en kwalificatie twee mocht Leon de zondag starten vanaf de vierde positie en Finn vanaf de zesde positie.

Op zondag werden er twee races en een warm-up verreden. De warm-up begon vroeg in de ochtend om 8.00 uur en diende om de laatste aanpassingen aan de race-setup te maken. Beide coureurs gingen met vertrouwen van start. De eerste race begon ’s ochtends om 10.30 uur. Leon had niet zijn beste start, maar wist zijn verloren plaatsen weer goed te maken. De gehele race heeft hij op de derde plek gelegen, maar helaas niet bij de voorste twee kunnen blijven. Uiteindelijk kwam hij dan ook als derde over de finish. 

Finn had een redelijke start, maar kon hier niet van profiteren verteld hij. Hij zakte helaas twee plekken, maar kon na een aantal ronden weer een plek naar voren opschuiven. Hij kwam als zesde over de finishlijn en met een nieuw persoonlijk record op zak. Finn verteld: β€œIk ben erg tevreden met deze race gezien de progressie sinds de laatste race op Assen.β€œ 

In de tweede race had Leon een betere start en bevond zich snel weer op de derde plaats. Hij hield de koplopers bij en reed zijn persoonlijk record, tevens de snelste ronde van de race. Leon verteld over zijn dubbele podium: β€œDe sponsoren, het team en monteurs ben ik erg dankbaar. Zonder hun was dit niet mogelijk.” 

Finn had in race 2 een uitstekende start maar miste de snelheid die hij in de eerste race had, hij eindigde als achtste na een gevecht om de vijfde plaats. Hij verteld over het weekend: β€œIk ben erg tevreden met de progressie en met in het achterhoofd dat de stijgende lijn voortgezet gaat worden. Ik kijk uit naar de volgende race!”

Met deze goeie gemaakte stappen en mooie punten is het team teruggekeerd naar Drenthe. De volgende race zal plaatsvinden op 16 september op het TT Circuit van Assen. We zetten de stappen voort en zullen opnieuw strijden voor een podiumplek en nu op thuisbasis.

Met dank aan JTS Fotografie voor de foto's!