facebookinstagram

 Leon Stolte scoort zijn eerste Dutch Supersport podium van het seizoen

Na een indrukwekkende prestatie heeft Leon Stolte zijn eerste podiumplek van het seizoen veroverd in de Dutch Supersport klasse. Na het behalen van een nieuw persoonlijk record in de kwalificaties, slaagde hij erin om in de race naar een welverdiende derde plaats te rijden. Helaas heeft Finn de Bruin een weekend met meerdere tegenslagen achter de rug, waarbij het rijden in de regen een uitdaging was voor de Assenaar.

Afgelopen weekend werden de zevende en achtste races van het International Dutch Championship verreden in de 'Cathedral of Speed'. Tijdens de vrije training op vrijdag werkten beide coureurs aan een goede afstelling van de Yamaha R6. Met deze afstelling werden later op dezelfde dag de kwalificaties verreden. Leon vertelde hierover: "Ik zat er in de kwalificatie lekker bij en zette daar ook nog een persoonlijk record neer." Hij kwalificeerde zich als vierde voor beide races. Finn had een betere eerste kwalificatie dan de vrije training, maar het was nog niet snel genoeg. In de tweede kwalificatie wist hij zijn tijd te verbeteren en kwalificeerde hij zich als veertiende. 

Zaterdag was het tijd voor de eerste race van het weekend. De gehele dag regende het pijpenstelen, maar vlak voor de Dutch Supersport race werd het droog. Leon vond na een moeilijke start zijn ritme en reed zelfs een paar ronden aan de leiding. Toen er een droog spoor ontstond op de baan, verloor de coureur zijn vertrouwen en zakte hij terug naar de vierde positie. Finn had een uitstekende start en wist zelfs een aantal plekken naar voren te schuiven. Helaas verdween ook bij hem het vertrouwen en zakte hij af naar de tweeëntwintigste positie.

De tweede race van het weekend was waar iedereen op hoopte: droog. Leon wist tijdens de race al snel een aantal posities te veroveren en eindigde na het volgen van de kopgroep op de derde positie. Hij mocht zijn eerste podium van het seizoen vieren! Finn wist na een goede start een aantal plekken te winnen, maar merkte na een aantal ronden technische problemen op. Hij moest noodgedwongen de pitstraat in om het probleem op te lossen. Ondanks de tegenslag wist hij de race toch af te maken en eindigde als twintigste.

Het volgende International Dutch Championship weekend staat gepland in het eerste weekend van september. Het Pearle Gebben Racing team zal dan afreizen naar Oschersleben, Duitsland, om daar de strijd om het podium voort te zetten. Tot die tijd zullen ze nog racen tijdens de JACK'S Racing Day en het Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft op Assen.

Het SRTD-talentenplan is vertegenwoordigd tijdens Jack's Racing Day met Ruben Bijman. Ruben zal tijdens dit evenement kennismaken met de Supersport 600-klasse, om verder te groeien naast de World Supersport 300.Leon Stolte zal deelnemen aan de IDM-races op Assen. Voor beide evenementen zijn we nog op zoek naar financiële ondersteuning. Koop je VIP-kaarten voor beide evenementen via en steun deze jongens in hun ambitie.

Fotocredits: JTS Fotografie