facebookinstagram

Succesvolle prestaties tijdens de Benelux Trophy in Assen

Afgelopen weekend stond het Pearle Gebben Racing-team aan de start van de Benelux Trophy. Helaas kon Finn niet deelnemen vanwege een keelontsteking, waardoor Leon de verantwoordelijkheid op zich nam om het team te vertegenwoordigen. 

Gedurende de kwalificaties wist Leon knap een derde plek op de startgrid te veroveren. Tijdens de voorbereiding op race één ontstond er enige spanning rondom de banden. Hoewel de baan nat was, begon de zon alweer tevoorschijn te komen. Door op verschillende plaatsen op de baan goed op te letten en direct contact te houden met de monteurs, werd er uiteindelijk besloten om vijf minuten voor het openen van de pitstraat toch de achterband te vervangen voor een intermediate band. Dit bleek een briljant staaltje teamwerk te zijn. Leon eindigde knap als tweede in het gecombineerde veld van supersport en superbike. Naast zijn podiumplek wist hij ook de snelste race ronde neer te zetten. 

Zondagmiddag twintig over vier vond race twee plaats onder een strakblauwe lucht, waarbij de wind zijn invloed had. Desondanks wist Leon na een heftige strijd de vierde plek te bemachtigen. Het is bewonderenswaardig om te bedenken dat hij tot aan de laatste bocht moest vechten om de derde en vierde positie, waarbij zijn 600cc Yamaha het opnam tegen een 900cc Ducati. Op basis van vermogen won de Ducati deze strijd, maar Leon bewees een geweldig racetalent te zijn. 

Na een drukke periode genieten we nu van een welverdiende rust. De volgende race in het International Dutch Championship staat gepland voor het weekend van 21 t/m 23 juli. We zijn vastberaden om onze positieve ontwikkeling voort te zetten tijdens de volgende race. We kijken ernaar uit om jullie dan te verwelkomen in de Catherdral of Speed van Assen.

De SRTD wil graag onderzoeken hoe ze presteren in het prestigieuze IDM-kampioenschap en is op zoek naar donateurs voor deze wedstrijd. Wil je zelf ook ervaren hoe we presteren op hoog Europees niveau? Meld je dan aan als donateur via . Voor €500,- per persoon ontvang je 2 VIP-arrangementen in de Coolingservice Holland VIP-lounge. Hier zit je op de beste plekken op 20 augustus en help je de SRTD om deze kans te benutten.

Fotocredits: Jan Timmerman - JTS Fotografie