facebookinstagram

Positief gevoel na het vierde weekend van het Internationaal Dutch Championship!

Afgelopen weekend vond de vierde race plaats in het Internationaal Dutch Championship. Tijdens de kwalificaties wisten zowel Finn de Bruin als Leon Stolte hun persoonlijke records van dit jaar te verbreken.

Finn wist ondanks zijn blessure en ongunstige start terug te klimmen van plek vijftien naar de twaalfde positie in de race. Voor hem was dit weekend een test om te zien hoe zijn blessurebehandeling verloopt. Het gaat al veel beter en dat was te merken aan zijn rondetijden, maar het lijkt erop dat rust toch nog nodig is. Daarom hebben we samen besloten om over twee weken niet deel te nemen aan de race in Oschersleben. We hopen dat met wat meer rust en voortzetting van de fysiotherapiebehandeling zijn prestaties zullen verbeteren en hij zijn oude niveau kan bereiken. 

Leon had wat aanpassingen nodig aan de SRTD R6, maar lijkt nu de juiste weg te hebben gevonden. We zijn op de goede weg en dat was te zien aan zijn rondetijden en de einduitslag tijdens de race. Na een spannend gevecht met een groepje rijders wist hij uiteindelijk de vijfde positie te behalen. Een mooie P5 en een goed gevoel om naar Duitsland te vertrekken.

SRTD junior Thijs Westenbrink, die ondersteuning krijgt vanuit de stichting bij Start Racing Nieuwleusen, liet een indrukwekkend sterk weekend zien. Zijn doelstelling was een rondetijd van 1.46 en een plek bij de top tien. Hij wist echter als negende over de streep te komen en verbeterde zijn persoonlijk record naar 1.45.588. Hij kan het seizoen dus met een grote glimlach voortzetten. Op naar Oschersleben voor een driedaags evenement in het laatste weekend van juni.

Fotocredits: Jan Timmerman - JTS Fotografie