facebookinstagram

Hoopvolle prestaties ondanks tegenslagen in Assen

Op zaterdag 29 april hebben de mannen van Pearle Gebben Racing de tweede race van het seizoen gereden op het TT-circuit in Assen. Het weekend verliep helaas minder dan verwacht.

 

Leon Stolte zette een geweldige tijd neer in de kwalificatie, waardoor hij de race mocht beginnen vanaf de vijfde plek. De prestatie van Stolte laat de vooruitgang zien sinds de vorige race.

Finn de Bruin herstelt nog steeds van zijn polsblessure. Hierdoor kon hij in beide kwalificaties geen geweldige tijd neerzetten. Toch kwalificeerde hij zich voor de tiende startpositie en met een betere tijd dan het vorige weekend. 

Door problemen met de motor tijdens de warm-up lap kon Leon Stolte niet deelnemen aan de race. Stolte kwam stil te staan in de Geert Timmer bocht en moest hier de race afwachten. "We hadden gewoon kunnen en willen strijden voor een podiumplek", zegt hij.

De race van De Bruin verliep beter. In de eerste paar rondes kon hij goed aansluiten bij de rijders die voor hem reden. Helaas kreeg hij weer last van zijn polsblessure, maar zijn race pace en snelste ronde waren stukken hoger dan de vorige race.

Finn de Bruin focust zich op het herstel van zijn pols en Leon Stolte kijkt ernaar uit om de stijgende lijn voort te zetten. We zien jullie graag bij race 3 van dit seizoen op 27 mei.

Fotocredits: Jan Timmerman - JTS Fotografie