facebookinstagram

Nieuwe seizoensstart van Pearle Gebben Racing: vol vertrouwen naar de toekomst!

Wat een geweldige start van het seizoen! Het afgelopen weekend schitterden de jongens van Pearle Gebben Racing op het TT circuit van Assen. Hoewel het weekend niet perfect begon, kijken de rijders vol vertrouwen en optimisme naar de komende races. 

Het weekend begon op vrijdag met een vrije training, waarbij Finn de Bruin direct zijn ritme vond. Hij reed een tevreden training en was klaar voor de rest van het weekend. Helaas had Leon Stolte wat pech en crashte hij na dertien ronden. Dit had natuurlijk invloed op zijn kwalificatie, maar ondanks dat was hij tevreden met zijn negende positie. “Misschien toch door de crash van vrijdag nog in mijn achterhoofd niet in mijn ritme kunnen komen”, vertelt hij. 

Ondanks dat De Bruin last had van pijn aan zijn rechter pols, wist hij zich tijdens de kwalificatie te kwalificeren voor de achtste positie. Tijdens de tweede kwalificatie wist hij zelfs een seconde sneller te rijden dan daarvoor. Hij merkte op dat hij direct hetzelfde tempo had als op vrijdag, maar hij kon tijdens de sessie niet nog een tandje versnellen vanwege de pijn aan zijn pols.

 Op de dag van de race hadden beide rijders een uitstekende start en Stolte reed zelfs een aantal rondes op de vijfde positie. Uiteindelijk eindigde Stolte op de achtste plek en De Bruin op de negende plek. Hun prestaties waren indrukwekkend, vooral gezien het feit dat Stolte nog herstellende was van de crash en De Bruin nog steeds last had van zijn pols. De rijders waren zeer tevreden over hun prestaties en kijken alweer uit naar de volgende race in Assen op zaterdag 29 april.

Met hun volledige focus op de toekomst en de vastberadenheid om te blijven verbeteren, zijn de jongens van Pearle Gebben Racing op weg naar een spannend seizoen vol met geweldige prestaties. 

Foto credit: Jan Timmerman JTS Fotografie