facebookinstagram

Geslaagde voorjaarstraining op Circuit Ricardo Tormo in Valencia

In het laatste weekend van februari hebben de SRTD-coureurs van Pearle Gebben Racing de voorjaarstraining gereden op Circuit Ricardo Tormo in Valencia. Vorig jaar was het weer slecht, maar dit jaar lachte de zon het team toe. Samen reisde het team naar Spanje en waren zij erg enthousiast om eindelijk weer te mogen rijden. 

JTS 7852

Finn de Bruin zijn weekend startte minder goed dan gehoopt. De Assenaar kreeg op vrijdag al snel last van steken in zijn linker scheenbeen. Het been waarmee je schakelt, maar ook het been waar de meeste druk op ligt op het circuit in Valencia. Ook viel de rijder op vrijdag. “Aan het einde van de vrijdag maakte ik een fout bij het omgooien van de motor in een snelle chicane. Ik wilde mijn voet alvast positioneren onder het schakelpookje, maar raakte hierdoor de quickshifter aan wat ervoor zorgde dat de motor even inhield en mijn voorband alle druk op moest vangen. Dit zorgde ervoor dat ik onderuitging”, vertelt De Bruin. Ondanks een ongelukkige vrijdag verliep de rest van het weekend goed. De pijn in zijn been bleef, maar hij reed elke sessie beter en heeft een goed gevoel weten op te bouwen op de motor. Finn focust nu op herstel van zijn been, zodat hij een goede prestatie kan leveren tijdens de eerste race op 8 april. 

Het weekend van Leon Stolte was erg positief. “We hebben vrij direct al een goed gevoel met de voor mij nieuwe motor weten op te bouwen”, vertelt Stolte. Doormiddel van diverse aanpassingen aan de motor heeft hij een stijgende lijn voortgezet in Valencia. Tijdens de laatste dag van het weekend heeft de rijder lange constante sessies gereden. Door de trainingen heeft Leon mooie stappen gezet op de nieuwe motor. “Hiervoor wil ik het team en de sponsoren enorm bedanken!”  

Thijs Westenbrink, die in het SRTD-talentenplan zit en in het eerste jaar van een meer jaren plan zit, reisde samen met Start Racing team uit Nieuwleusen naar Spanje. De jonge coureur verbaasde iedereen met enorm snelle rondetijden tijdens zijn eerste meters op de Yamaha R6.

De eerste race van het seizoen vindt plaats op 8 april op het TT-circuit Assen, daarnaast vindt de SRTD teampresentatie plaats op 23 maart. Wil u deze presentatie bijwonen? Stuur dan een mail naar om u aan te melden.