facebookinstagram

SRTD Pearle Gebben Racing en Start Racing slaan handen ineen

SRTD Pearle Gebben Racing en Start Racing hebben besloten om samen te gaan werken met als voornaamste doel racetalent naar WK-niveau te helpen. De raceteams gaan dit doen door in goede samenwerking een traject aan te bieden via het Nederlandse IDC naar het Duitse IDM kampioenschap. Daarnaast wordt er achter de schermen op organisatorisch en technisch vlak kennis gedeeld. In het seizoen 2023 zal Thijs Westenbrink – onderdeel van SRTD-talentenplan – uitkomen voor Start Racing. Finn de Bruin en Leon Stolte zijn de Pearle Gebben Racing coureurs in 2023.

2023 presentatie 1

 

Na een jaar overleggen en met name aftasten of het een kans van slagen heeft, hebben de overkoepelende Stichting Race Team Drenthe (SRTD) en de Stichting Aankomend Race Talent Nieuwleusen (START) besloten de handschoen gezamenlijk op te pakken. Er gaat een begeleidingstraject komen in de Supersport klasse met als doel om richting 2027 de eerste coureur uit dit plan naar de WK Superport klasse te begeleiden. Het ervaren Start Racing – dat al 26 jaar actief is - heeft met rijders als Pepijn Bijsterbosch, Ricardo Brink, Kevin van Leuven en Jaimie van Sikkelerus laten zien jong talent hogerop te kunnen helpen. SRTD heeft in de afgelopen jaren talentvolle rijders – voornamelijk in de Supersport 300 categorie – kunnen helpen naar WK-niveau. Denk aan voorbeelden als Ruben Bijman, Dennis Koopman en Finn de Bruin.

“Beide stichtingen hebben dezelfde doelstelling. Door samen te werken is er een grotere kans dat deze rijders uiteindelijk ook succesvol gaan doorstromen”, aldus Berry Klein voorzitter van START.  Voor het seizoen 2023 betekend het dat de 15-jarige Thijs Westenbrink met een extra financiële impuls vanuit SRTD van de Yamaha R3-Cup doorstroomt naar Start Racing in de Dutch ProClass 600 van het Nederlandse IDC kampioenschap. Thijs werd in de Yamaha R3 Cup al ondersteund door de SRTD en maakt nu de overstap naar de Supersport 600 categorie om zo al op jonge leeftijd te leren omgaan met de zwaardere machines.

Voormalig Start Racing coureur Leon Stolte moest volgens de statuten van START doorstromen naar een ander team. Leon’s plan was in eerste instantie om de stap naar het IDM te maken. Echter om een succesvolle overstap naar dit hogere niveau te maken is er gekozen voor een tussenstap bij SRTD Pearle Gebben Racing in de IDC Dutch Supersprot klasse. Leon is in 2023 de teamgenoot van Finn de Bruin. Het plan is om naast de Dutch Supersport races ook een aantal keer met een wildcard te starten in het IDM. Uiteindelijk is de doelstelling om in 2024 het gehele team door te laten stromen naar het IDM zodat, er een nationaal en een internationaal kampioenschap is waarin jonge talenten binnen Start Racing en Pearle Gebben Racing kunnen doorstromen. Op termijn zal er worden gezocht naar een betrouwbare partner in het WK om zo de laatste stap te kunnen zetten in dit opleidingstraject.

Rene Moorman commercieel manager SRTD: “We hopen met deze mooie plannen sponsoren in onze VIP Lounge op het TT Circuit te kunnen ontvangen tijdens de IDC races en hen mee te nemen in dit geweldige verhaal. Uiteindelijk zullen de jongens of meiden in de toekomst wel de kans krijgen om op hoog niveau te kunnen rijden. Als zij tijdens de sponsorevenementen kunnen vertellen over hun belevenissen op de internationale circuits betrek je de mensen bij het project en krijg je iedereen enthousiast en betrokken.”